eur:
395.05
usd:
370.93
bux:
65061.82
2024. április 19. péntek Emma
Szél Bernadett, a Lehet Más a Politika társelnöke és miniszterelnök jelöltje a párt választási eredményváró rendezvényén tartott sajtótájékoztatón a budapesti Danubius Hotel Arenában 2018. április 9-re virradó éjjel.
Nyitókép: Szigetváry Zsolt

Párt- és frakciótag marad az LMP-s tisztségeiről lemondott Szél Bernadett

A politikus súlyosan igazságtalannak, méltatlannak és politikailag vállalhatatlannak tartja a párt etikai bizottságának nyári döntéssorozatát, és elvárja, hogy az LMP következő kongresszusa rehabilitálja társai jó hírnevét.

Szél Bernadett a Magyar Hang portálnak adott interjúban egyebek között arról beszélt, hogy szerinte olyan embereket büntetett meg az LMP etikai bizottsága, akik döntéseket hoztak a kampányban és ezekért felelősséget vállaltak.

Csak azt tudom tenni, hogy szolidaritást vállalok a társaimmal és lemondok

– nyilatkozta Szél Bernadett. NA politilkus az interjúban hozzátette, nem kért méltányos elbánást a maga számára, de azt elvárja, hogy az LMP következő kongresszusa rehabilitálja a társai jó hírnevét.

Mint mondta, egyszerű vezetőként nincs ráhatása az etikai bizottság működésére, de mivel ezekkel a döntéssel azonosulni nem tud, csak azt tudja tenni, hogy szolidaritást vállal a társaival és lemond. Szél Bernadett hangsúlyozta, akkor is lemondott volna, ha csak társait büntetik meg, mert

"a párt nem bánhat így az embereivel". Szerinte ez azoknak is arculcsapás, akik velük voltak a kampányban.

Arra a kérdésre, hogy mi lesz így az LMP-vel, hiszen a párt ismert arcainak háromnegyede már lemondott, vagy távozott, Szél Bernadett azt felelte, ott marad az LMP frakciójában, és minden nap a zöldpolitikai sikeréért fog dolgozni. Vezetői posztot viszont nem tud vállalni, ugyanakkor tagja marad a pártnak is, mert bízik abban, hogy azokat a változtatásokat végre fogja hajtani a párt, amikre szükség van.

Szerinte az LMP-nek el kell gondolkodnia azon, hogy vajon miért van az, hogy a vezetőik sorra elmennek.

Mint arról az InfoStart is beszámolt, Szél Bernadett szeptember 15-i hatállyal lemond az LMP társelnöki posztjáról és a frakcióvezetőségről is.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×