eur:
392.16
usd:
366.78
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Vásárlók a tanszerek között válogatnak a szeptemberi iskolakezdéshez egy budaörsi bevásárlóközpontban 2015. augusztus 25-én.
Nyitókép: MTI Fotó: Illyés Tibor

Novák Katalin: kisebb terhet jelent a családoknak a tanévkezdés

Évről évre kevesebb terhet jelent a családoknak a tanévkezdés, mivel a kormány folyamatosan növeli anyagi támogatásukat - hangsúlyozta a család- és ifjúságügyért felelős államtitkár. Novák Katalin példaként említette az ingyenes tankönyveket és étkeztetést.

Évek óta előrehozottan, már augusztus végén elutalják az érintettekhez a szeptemberi családtámogatásokat, a mintegy 1,2 millió családhoz az összeg a héten érkezhet meg – emlékeztetett a család- és ifjúságügyért felelős államtitkár. Novák Katalin hangsúlyozta, hogy

jelentős megtakarítást jelent az 1-től 9-dik osztályba járó diákoknak az ingyenes tankönyvellátás, valamint az erre jogosultaknak a kedvezményes, vagy ingyenes étkeztetés.

"Több, mint egymillió gyermek kapja az ingyenes tankönyvet és ez a 2019-es költségvetésben egy 11 milliárd forintos fedezetet igényel, ez az amit erre a célra tud befektetni a kormány. Ami a gyermekétkeztetést illeti, itt folyamatosan bővítettük az ingyenes gyermekétkeztetésben résztvevőknek a körét, tehát évről évre több gyermek étkezik ingyenesen, és ma már ez azt jelenti, hogy a korábbihoz képest,

a 2010-es számhoz képest két és félszer akkora lett a költségvetési tétel, amit erre a célra fordítunk, ez a jövő évben már 72 milliárd forintot is meghalad"

- mondta Novák Katalin.

Idén a mintegy egymillió bölcsődés, óvodás és általános iskolás gyermek közül 600 ezren részesültek költségmentes, vagy kedvezményes étkezésben – tette hozzá az államtitkár. Novák Katalin felhívta a figyelmet arra is, hogy

az iskolatej- és az iskolagyümölcs-programban még több jó minőségű ételt kaphatnak a gyerekek.
KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×