INFORÁDIÓ 
2020. október 29. csütörtök
Nárcisz

tankönyv

tankönyvrendelés

rétvári bence

diák

ingyenes

Tankönyveket válogatnak az Orosházi Vörösmarty Mihály Általános Iskolában 2017. augusztus 9-én. Az oktatási intézmény 24 osztálya 542 diákjának hétezer tankönyvet szállítottak ki.

Egymillió diák kap ingyenes tankönyveket

Infostart / InfoRádió - Halmi Anett

Június 30-ig adhatták le az iskolák a tankönyvrendelést, a kiadványok már a központi raktárakban vannak.

A tankönyvek előállítása és a központi raktárból való beszállítása zökkenőmentesen, felkészülten és professzionálisan zajlott, így a 12 és fél millió tankönyvet határidőre tudja kiszállítani a Könyvtárellátó központ. Szerdán kezdik meg a kiszállítást, augusztus 31-ig minden iskolába megérkeznek a könyvek - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának miniszterhelyettese.

Az idei tanévben az 1-9. évfolyamon minden diák térítésmentesen juthat hozzá a tankönyvekhez, ez egymillió tanulót érint.

Az újgenerációs tankönyvek esetében 40 százalékkal sikerült leszorítani a tankönyvek árát.

Digitális előrelépések

Rétvári Bence szerint nagyon fontos, hogy az iskolákba is beszivárogjon a digitalizáció, hogy a tanulók digitálisan is hozzájussanak a tananyaghoz. Ennek érdekében

tavaly több tízezer digitális eszközt - számítógépek, laptopok, táblagépek, háromdimenziós nyomtatók, projektorok, virtuálisvalóság-szemüvegek - juttattak az iskolákba,

amelyek a diákokon kívül a tanárok javára is válnak, hiszen élményszerűvé, látványossá teszik a tananyagot. A diákoknak pedig sokkal inkább megjegyezhetővé teszik azt, ami az életben való boldoguláshoz számukra szükséges - vélekedett a miniszterhelyettes.

Állami támogatást kapnak az iskolák

Tavaly megvalósultak taneszközbeszerzések, iskolai padok, székek, felújítások, kifestések, fűtéskorszerűsítések, tetőjavítások. Ezek nemzeti forrásból, valamint 80 milliárdos európai uniós és hazai társvállalkozású projektekből valósulnak meg idén is a konvergencia régiókban.

"Ez azt jelenti, hogy Magyarországon minden negyedik-ötödik gyermek tanulási környezete meg fog újulni a következő két-három évben"

- mondta Rétvári Bence.

Nyitókép: MTI Fotó: Rosta Tibor

Kapcsolódó hang

Holnap kezdik kiszállítani a tankönyveket
 
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018