eur:
392.26
usd:
366.76
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Tankönyveket válogatnak az Orosházi Vörösmarty Mihály Általános Iskolában 2017. augusztus 9-én. Az oktatási intézmény 24 osztálya 542 diákjának hétezer tankönyvet szállítottak ki.
Nyitókép: MTI Fotó: Rosta Tibor

Egymillió diák kap ingyenes tankönyveket

Június 30-ig adhatták le az iskolák a tankönyvrendelést, a kiadványok már a központi raktárakban vannak.

A tankönyvek előállítása és a központi raktárból való beszállítása zökkenőmentesen, felkészülten és professzionálisan zajlott, így a 12 és fél millió tankönyvet határidőre tudja kiszállítani a Könyvtárellátó központ. Szerdán kezdik meg a kiszállítást, augusztus 31-ig minden iskolába megérkeznek a könyvek - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának miniszterhelyettese.

Az idei tanévben az 1-9. évfolyamon minden diák térítésmentesen juthat hozzá a tankönyvekhez, ez egymillió tanulót érint.

Az újgenerációs tankönyvek esetében 40 százalékkal sikerült leszorítani a tankönyvek árát.

Digitális előrelépések

Rétvári Bence szerint nagyon fontos, hogy az iskolákba is beszivárogjon a digitalizáció, hogy a tanulók digitálisan is hozzájussanak a tananyaghoz. Ennek érdekében

tavaly több tízezer digitális eszközt - számítógépek, laptopok, táblagépek, háromdimenziós nyomtatók, projektorok, virtuálisvalóság-szemüvegek - juttattak az iskolákba,

amelyek a diákokon kívül a tanárok javára is válnak, hiszen élményszerűvé, látványossá teszik a tananyagot. A diákoknak pedig sokkal inkább megjegyezhetővé teszik azt, ami az életben való boldoguláshoz számukra szükséges - vélekedett a miniszterhelyettes.

Állami támogatást kapnak az iskolák

Tavaly megvalósultak taneszközbeszerzések, iskolai padok, székek, felújítások, kifestések, fűtéskorszerűsítések, tetőjavítások. Ezek nemzeti forrásból, valamint 80 milliárdos európai uniós és hazai társvállalkozású projektekből valósulnak meg idén is a konvergencia régiókban.

"Ez azt jelenti, hogy Magyarországon minden negyedik-ötödik gyermek tanulási környezete meg fog újulni a következő két-három évben"

- mondta Rétvári Bence.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×