eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Nem bírja el a Duna Paks 2-t – lapszemle

A Magyar Idők szerint a kötcsei polgári piknik fő témája az európai parlamenti választás kampánya és a kulturális kérdések lesznek. Nem fogja elbírni a Duna a paksi atomerőmű bővítését – írja a Népszava. A Világgazdaság azt írja, hogy az idén ismét rekordot dönthet a díjbevétel az önkéntes nyugdíjpénztáraknál. Az iskolakezdés miatt a NAV kiemelten ellenőriz egyes boltokat – áll a Magyar Időkben. A Portfolio cikke a legújabb magyar fintech kezdeményezésekről ír. Több pénzintézet is módosított idén a személyi kölcsönök maximálisan igényelhető hitelösszegén – írta a Pénzcentrum.

A Magyar Idők értesülése szerint a szeptember 8-án megrendezendő kötcsei polgári piknik fő témája az európai parlamenti választás kampánya és a kulturális kérdések lesznek. Orbán Viktor kormányfő a legutóbbi, június 3-i zárt körű találkozón a kormány, valamint a jobboldali-konzervatív értelmiség, a gazdasági és médiaelit tagjai előtt arról beszélt, hogy a 2019-es európai parlamenti választás az értékek és a kultúrák küzdelme lesz.

A Népszava arról ír, hogy nem fogja elbírni a Duna a paksi atomerőmű bővítését. A lap idézi a tervezett bővítési program szakembereit, akik szerint példátlan felelőtlenség volt a kabinet részéről, hogy a javasolt hűtőtornyos megoldás helyett a Duna vizére alapozták Paks 2 hűtését.

A Világgazdaság azt írja, hogy az idén ismét rekordot dönthet a díjbevétel az önkéntes nyugdíjpénztáraknál. A lap részletezi, hogy az első hat hónapban 60,6 milliárd forint folyt be az intézményekhez, 15 százalékkal több, mint tavaly. A cikk a jegybank adatait ismertetve kitér arra: az első fél évben a cégek 19,15 milliárd forinttal járultak hozzá dolgozóik nyugdíjcélú megtakarításaihoz, ez 9 százalékkal több a tavalyinál.

A Magyar Idők cikke szerint az iskolakezdés miatt a Nemzeti Adó-és Vámhivatal szakemberei kiemelten ellenőrzik a papír-és írószerboltokat, valamint a távol-keleti ruhaüzleteket. A revizorok leginkább arra kíváncsiak, hogy a boltosok átadják-e vevőiknek a számlát, a nyugtát, szabályszerű keretek között adnak-e munkát alkalmazottaiknak.

A Portfolio cikke a legújabb magyar fintech kezdeményezésekről ír. A lap azt írja, hogy az eddigi tapasztalatok szerint itthon a nagy reményekkel elinduló szolgáltatások gyakorlatilag semmilyen területen sem - még a fizetési üzletágban sem - tudtak annyi ügyfelet összehozni, hogy egy hagyományos szereplő támasza nélkül is megállják a helyüket a piacon.

A Pénzcentrum arról ír, hogy több pénzintézet is módosított idén a személyi kölcsönök maximálisan igényelhető hitelösszegén. A korábbi években a legmagasabb összeg jellemzően 7 millió forint volt, addig mára egészen 10 millió forintig is igényelhetnek személyi kölcsönt az ügyfelek.

Címlapról ajánljuk
Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

A leszokási hajlandóságot nagyban befolyásolja, hogy mennyire érezzük távolinak a dohányzás negatív, illetve a leszokás pozitív következményeit – derül ki az ELTE PPK kutatóinak 1500 dohányost bevonó vizsgálatából.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×