eur:
392.51
usd:
366.12
bux:
66839.2
2024. április 26. péntek Ervin

Gyurcsány Ferenc feleségének cégét vizsgálja a rendőrség

Lapértesülés szerint szeptember közepéig eldől, indul-e nyomozás a Gyurcsány Ferenc felesége, Dobrev Klára vezette Altus Portfólió Kft. pénzkölcsön-nyújtási gyakorlata miatt.

Jogosulatlan pénzügyi tevékenység bűntettének gyanújára utaló feljelentés alapján a Budapesti IX. Kerületi Ügyészség 2018. augusztus 17-én feljelentés kiegészítését rendelte el, amelynek teljesítésével a Budapesti Rendőr-főkapitányságot bízta meg - írja a Magyar Idők.

A határidő egy hónap – közölte a lap megkeresésére Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség szóvivője.

A Magyar Nemzeti Bank a közelmúltban 15 millió forint bírságot szabott ki az Altus Portfólió Kft.-re engedély nélküli pénzkölcsönnyújtás miatt, és azonnali hatállyal megtiltotta a jogsértő szolgáltatás folytatását, egyúttal büntetőfeljelentést tett az ügyben.

A társaság a vizsgált kétéves időszakban csaknem 400 millió forint összegben kölcsönzött pénzt jogosulatlanul – jellemzően kamat ellenében – több magán- és jogi személynek.

Az Altus a mintegy 6,3 milliárd forintos költségvetési csalással gyanúsított Czeglédy Csaba cégének is 200 millió forint kölcsönt adott a cikk szerint.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×