eur:
394.95
usd:
363.36
bux:
65450.33
2024. március 19. kedd Bánk, József
Bódis József oktatásért felelős államtitkár beszédet mond a II. kerületi Móricz Zsigmond Gimnáziumban tartott tankerületi igazgatói értekezleten 2018. augusztus 21-én.
Nyitókép: MTI/Bruzák Noémi

Kész az új Nemzeti alaptanterv munkaváltozata

Az elmúlt harminc évben nem volt Magyarországon olyan volumenű iskolafejlesztés, mint a mostani - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) oktatásért felelős államtitkára Budapesten, az intézményvezetői kinevezések átadásán.

Bódis József a fejlesztések között említette, hogy az elmúlt években 26 milliárd forintot fordított a kormány európai uniós és költségvetési forrásokból a szélessávú internet kiépítésére az iskolákban. A Klebelsberg Központ pedig az idén 45 ezer laptopot és 24 ezer tabletet szerzett be, valamint vásárolnak ötezer projektor és háromezer interaktív táblát is.

Több mint 500 iskolában tartanak jelenleg felújítások, bővítések, épülnek tornatermek és tanuszodák,

a fejlesztések pedig csaknem 200 ezer általános és középiskolás diákot érintenek

- tette hozzá az államtitkár.

Bódis József kiemelte, közös, összehangolt munkára van szükség az eredményekhez, ezért azt kérte, hogy az igazgatók a szaktudásukkal, elhivatottságukkal és energiájukkal járuljanak hozzá ahhoz, hogy a gyerekek a lehető legnagyobb tudással készülhessenek fel a minőségi életre. Az államtitkár fenntartói részről azt ígérte, hogy minden szabályozási segítséget és forrást igyekeznek megadni, amelyre az intézményvezetőknek szükségük lehet.

Hangsúlyozta, hogy

az elmúlt évek oktatáspolitikai változásai mára ugyan "konszolidált viszonyt" hoztak létre, de a terület nem problémamentes,

a vezetőknek pedig észlelniük kell a problémákat és jó megoldásokat kell találniuk rájuk.

Kitért arra is, hogy elkészült az új Nemzeti alaptanterv munkaváltozata, és "nagyon szép anyag" született, a végső változat azonban függ a pedagógusok visszajelzésétől is, mivel az anyagot társadalmi vitára bocsátják majd.

Hajnal Gabriella, a Klebelsberg Központ elnöke azt hangsúlyozta, hogy mindenek felett a gyermekek állnak, és azok tehetik a legtöbbet a fiatalokért, akik a pedagógus pályát választották.

Kiemelte: a vezető meghatározó ember egy iskola életében, és fontos szerepet tölt be abban, hogy a gyermekek boldogok és kiegyensúlyozottak legyenek.

Volt pedagógusként azt mondta, az itt ülők kezébe lehetőség került, mindenki tele van tervekkel, amelyek megvalósításához elsősorban idő szükséges.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×