INFORÁDIÓ 
2019. július 24. szerda
Kincső, Kinga

mentőhelikopter

légimentők

magyarországi légimentésért alapítvány

leskó istván

Szolnok, 2018. június 27. Mentőhelikopterek Szolnokon 2018. június 27-én a Debreceni úton, ahol egy mentőautó és egy utasokat szállító autóbusz ütközött össze. A mentőautó vezetője és a szállított beteg életét vesztette, az esetkocsiban tartózkodó mentőápoló és mentőtiszt pedig súlyosan megsérült. A buszon huszan szenvedtek - az első vizsgálat szerint - könnyű sérülést. MTI Fotó: Mészáros János

Életmentő eszközökhöz kérnek segítséget a légimentők

Infostart / InfoRádió - Halmi Anett

Az országban hét mentőhelikopter van, ám nem mindegyikben található mellkaskompressziós eszköz és sürgősségi kézi ultrahang.

Leskó István, a Magyarországi Légimentésért Alapítvány Kuratóriumának elnöke az InfoRádióban elmondta, hogy ezek az eszközök biztosítanák a legnagyobb előrelépést a szolgáltatásukban. Példaként említette, hogy ahhoz, hogy a helikopter fedélzetére tudjanak venni egy beteget, akinek a keringése nem megfelelő, mellkaskompressziós gép kell.

A sürgősségi kézi ultrahang abban segít, hogy minél pontosabb diagnózist állítsanak fel a helyszínen, meghatározzák például azt, hogy milyen gyorsan szabad illetve kell szállítani a beteget a helikopterrel.

Ezeknek a berendezéseknek az ára körülbelül négy, illetve két és fél millió forint, és bár Leskó István, a Magyarországi Légimentésért Alapítvány Kuratóriumának elnöke szerint működésükhöz kapnak elegendő állami támogatást, a legújabb, modern életmentő eszközök beszerzéséhez ez nem elég.

Nyitókép: MTI Fotó: Mészáros János

Kapcsolódó hang

Légimentők támogatása
 


A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018