eur:
393.77
usd:
365.46
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Nyitókép: Pixabay

Mikor lesz vége a kánikulának?

A héten még marad a kánikula, de utána jön az enyhülés.

Török László, az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa az InfoRádiónak elmondta: a következő napokban jelentős változás nem várható, száraz meleg levegő lesz hazánk térsége felett, így folytatódik a kánikula – egészen péntekig. Ekkor ugyanis észak-nyugat felől hidegfront közelíti meg az országot, mely nedvesebb levegőt hoz, így több lesz felettünk a felhő, elsősorban a délutáni órákban számíthatunk záporra, zivatarra.

Szombaton – a hidegfront ellenére – a hőmérsékletben jelentős változás még nem lesz, az ország nagy részén 30 fok fölötti csúcshőmérséklet várható. A Dunántúlon már csak 26 fokig melegszik a csúcshőmérséklet, keleten azonban tartja még magát a hőség.

Vasárnap sokfelé valószínű eső, zápor, zivatar, kevés napsütésre számíthatunk. A hőmérséklet a Dunántúlon jelentősen visszaesik, 19-24 fok várható a délutáni órákban; keleten lesznek még olyan területek, ahol 30 fok fölé emelkedik a délutáni hőmérséklet.

Sokkal hűvösebb levegő a jövő héten éri el az országot: a mainál mintegy 8-12 fokkal hűvösebb időre számíthatunk, a délutáni órákban mindössze 20-25 fok körül alakul a hőmérséklet.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×