eur:
392.93
usd:
366.23
bux:
66814.5
2024. április 26. péntek Ervin
Kilépésre várakozó járművek az M5-ös autópályán a röszkei határátkelőhely előtt 2014. augusztus 1-jén. Az átkelőnél a Nyugat-Európában dolgozó és szabadságukra hazatérő, illetve a vakáció leteltével visszautazó vendégmunkások miatt jelentős torlódás alakul ki hétvégenként.
Nyitókép: MTI/Kelemen Zoltán Gergely

Fontos közlekedési információk: zsúfolt hétvége jön

Felújítási munkálatok az M1-es autópályán, torlódás a Csongrád megyei határátkelőhelyeken, a többi közt erre számíthatunk az utakon.

A közutak forgalmát ezen a hétvégén is az időjárás határozza meg – mondta az InfoRádiónak Pécsi Norbert, a Magyar Közút kommunikációs vezetője.

"Ha kiemelten jó idő lesz, akkor várhatóan a Balaton irányába az M7-es autópályán a szokásos csúcsidőszakokban, péntek délután, szombat délelőtt számíthatnak nagyobb forgalomra a közlekedők,

illetve ilyenkor koncentráltabban vasárnap délután érnek vissza a Balatonról a nyaralók a főváros irányába" - mondta Pécsi Norbert.

Korlátozások

  • Az M0-s 28-as és 40-es kilométer szelvényei között, utóbbi esetében kétszer két sávon haladhat a forgalom.
  • Az M3-as autópályán Polgár térségében kétszer egy sávon haladhat a forgalom felújítási munkák miatt.
  • Az M3-as autópályán Gödöllő térségben a zajvédő fal építési munkálataihoz kapcsolódóan a sávelhúzásos terelést már elbontották, már csak a leállósáv egy szakasza van lekorlátozva, így ott könnyebben tudnak haladni az autósok.

Az autósok akár rendkívüli terelésre is számíthatnak – tette hozzá a Magyar Közút kommunikációs vezetője. Mint mondta, ilyenkor az autósok semmiképp se használják a leállósávot előzésre, és mindenképp figyeljék az autópályák fölötti táblákon az információkat.

Az útalapcsere munkálatok alatt többnyire mozgó terelések mellett dolgoznak. Ha a felújítás akár több napig is eltart, akkor azonban nincs mód arra, hogy a hétvégére, vagy esetleg egy-egy éjszakára visszabontsák a terelést – fogalmazott Pécsi Norbert.

"Ilyenkor sajnos

a közlekedőknek tudomásul kell venniük, hogy vannak olyan beavatkozások, amelyek során több napig is korlátozásra vagy torlódásra számíthatnak,

ez hosszú távon az ő érdeküket szolgálja, hogy biztonságos és jó úton haladhassanak a továbbiakban is" - tette hozzá.

Indulás előtt a korlátozásokról és az aktuális forgalmi helyzetről az Útinform szolgálatnál, valamint a www.utinform.hu weboldalon tájékozódhatnak.

A hétvégén a röszkei és a csanádpalotai határátkelőhelyeken is torlódás várható

- mondta az InfoRádiónak a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője, Huber Krisztián.

"Torlódások esetén a gyorsabb átlépés érdekében Szerbia felé célszerű - Tompa, Tiszasziget, vagy Ásotthalom felé - kerülni. Utóbbi két átkelő 7-19 óra között vehető igénybe. Hosszított nyitvatartással várja az utazókat a Röszke közúti átkelőhely, amely 7-22 óra között tart nyitva július 31-ig. Akik Romániába szeretnének utazni, választhatják a 24 órás nyitvatartással működő kiszombori vagy battonyai határátkelőt" - mondta Huber Krisztián.

A határátkelőhelyek nyitvatartásáról és az ott várható várakozási időkről a police.hu oldalon, valamint a Rendőrségi Útinformációs Rendszer mobil applikációja segítségével is lehet tájékozódni.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Ítéletet mondanak Magyarországról - Hogyan hat ez a forintra?

Ítéletet mondanak Magyarországról - Hogyan hat ez a forintra?

Az amerikai GDP adatok csütörtökön a forint piacán is nagyobb elmozdulásokat hoztak, a kezdeti gyengülést követően azonban gyorsan magára talált a hazai fizetőeszköz: az euróval szemben egy, a dollárral szemben pedig kéthetes csúcsra erősödött a magyar deviza. A pénteki nap is hozhat azonban nagyobb kilengéseket, ugyanis délután Amerikából fontos inflációs adat érkezik, emellett pedig este az S&P Global Ratings ismerteti új adósbesorolását Magyarországról.  Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×