eur:
393.2
usd:
374.43
bux:
56121.18
2023. szeptember 28. csütörtök Vencel

2019-ben folytatódnak a közszféra béremelései - a nap hírei

Kötelezettségszegési eljárás indulhat a Stop Soros elnevezésű törvénycsomag miatt Magyarország ellen. Magyarország kilép az ENSZ globális migrációs tárgyalásából.

Jövőre is folytatódnak a közszféra béremelései, ennek fedezetét megteremti a költségvetés - erősítette meg a Pénzügyminisztérium foglalkoztatáspolitikai államtitkára. Bodó Sándor elmondta: 5 százalékkal nő a katonák és a rendvédelmi dolgozók fizetése, az egészségügyi szakdolgozók pedig novembertől további 8 százalékos emelést kapnak.

Az MSZP kifogásolja, hogy az Országgyűlés kormánypárti többsége elutasította a szocialisták egészségügy segítését célzó költségvetési módosító csomagját. A párt azt is jelezte, hogy szavazást indít a cafeteriarendszer megtartásért.

A horvátországihoz hasonló védelmet sürget a hazai devizahitel-károsultaknak a Jobbik. A párt azt szeretné, ha a forintosítás a felvételkori árfolyamon történne, a jegybank pedig minden évben fizesse be nyereségét a költségvetésbe, így kerülve el a forintosításon nyerészkedést.

A Demokratikus Koalíció szerint a cafeteriát érintő megszorító intézkedés havi több ezer forintot vesz ki a munkavállalók zsebéből. A párt ezért nemmel szavaz majd a jövő évi költségvetésre.

Kötelezettségszegési eljárás indulhat csütörtökön a Stop Soros törvénycsomag miatt Magyarország ellen. A magyar hatóságoknak várhatóan 1 vagy 2 hónap áll majd rendelkezésükre, hogy válaszoljanak a kifogásokra.

Magyarország kilép az ENSZ globális migrációs tárgyalásából és nem vesz részt a marakeshi tanácskozáson sem - jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter. Szijjártó Péter azt mondta: a csomag ellentétes Magyarország érdekeivel, mert a tervezet ösztönzi a migrációt.

Története legnagyobb sztrájkjára készül a Ryanair ír diszkont légitársaság. A cég 600 járatot törölt a jövő hét szerdai és csütörtöki menetrendből. Ez mintegy 50 ezer utast érint.

Hazatérhettek szüleikhez a thaiföldi barlangból kimentett gyerekek. A 12 fiú és edzőjük még június 23-án rekedt a föld alatt, a mentőalakulatoknak július 10-ig sikerült mindenkit a felszínre hozniuk. Az orvosok szerint mindannyian jó szellemi állapotban vannak.

Rekordösszegű büntetést szabott ki a Google-re az Európai Bizottság, mert az amerikai internetes óriásvállalat visszaélt erőfölényével az Android operációs rendszert használó okostelefonokon és tableteken. A trösztellenes bírság összege 4,3 milliárd euró.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.09.28. csütörtök, 18:00
Áder János
volt köztársasági elnök, a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány kuratóriumi elnöke
Az ukrajnai háború nagyon fontos tanulságokkal jár Kína számára - Ezekre a fegyverekre különösen oda kell figyelniük

Az ukrajnai háború nagyon fontos tanulságokkal jár Kína számára - Ezekre a fegyverekre különösen oda kell figyelniük

Kína az orosz-ukrán háború kirobbanása óta nagy figyelemmel követi az eseményeket, és ez nem véletlen: a nagyhatalom haditechnikája és katonai doktrínái főleg szovjet/orosz alapokon nyugodnak, így Moszkva relatív sikertelensége aggodalommal töltheti el Pekinget akkor, amikor egy esetleges Tajvan elleni akciót tervez. Különösen nagy figyelmet kapnak a háború egyik legegyszerűbb fegyverei: a különféle aknák - Írja a The Diplomat.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×