INFORÁDIÓ 
2019. május 23. csütörtök
Dezső

varga mihály

pénzügyminisztérium

aréna

Budapest, 2018. március 7. Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter beszédet mond az Orczy-negyed támogatási szerződésének aláírásán a józsefvárosi polgármesteri hivatalban 2018. március 7-én. MTI Fotó: Mónus Márton

Varga Mihály: a következő másfél évben növekedési pályán lesz a gazdaság

Nem irreális a 4 százalék körüli gazdasági növekedés a következő évben – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Varga Mihály pénzügyminiszter.

A tárcavezető szerint a nemzetközi intézmények – az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank, a Világbank és a Nemzetközi Valutaalap, az Európai Beruházási Bank és az Európai Bizottság – jóslata szerint

jövő évben nem irreális a 4 százalék körüli növekedés.

Varga Mihály elismerte, hogy a magas euróárfolyam állandósulása esetén kormányzati lépésre van szükség. A miniszter szerint azonban a költségvetési egyenlegre nem hat a jelenlegi helyzet.

„Vannak olyan tételek, amelyeknek a kiadása növekedhet, egy drágább import szerkezetben, az energiaárak például ilyenek” – tette hozzá.

Egy gyengébb árfolyam következtében emelkedhet az infláció. A fogyasztási típusú adóknak köszönhetően beérkező többletbevétel egyensúlyt teremt a várható kiadásokkal szemben – vélekedett Varga Mihály.

A teljes beszélgetés:

Nyitókép: Mónus Márton

Kapcsolódó hang

Varga Mihály
 


A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018