eur:
393.82
usd:
365.05
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter beszédet mond az Orczy-negyed támogatási szerződésének aláírásán a józsefvárosi polgármesteri hivatalban 2018. március 7-én.
Nyitókép: Mónus Márton

Varga Mihály: a következő másfél évben növekedési pályán lesz a gazdaság

Nem irreális a 4 százalék körüli gazdasági növekedés a következő évben – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Varga Mihály pénzügyminiszter.

A tárcavezető szerint a nemzetközi intézmények – az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank, a Világbank és a Nemzetközi Valutaalap, az Európai Beruházási Bank és az Európai Bizottság – jóslata szerint

jövő évben nem irreális a 4 százalék körüli növekedés.

Varga Mihály elismerte, hogy a magas euróárfolyam állandósulása esetén kormányzati lépésre van szükség. A miniszter szerint azonban a költségvetési egyenlegre nem hat a jelenlegi helyzet.

„Vannak olyan tételek, amelyeknek a kiadása növekedhet, egy drágább import szerkezetben, az energiaárak például ilyenek” – tette hozzá.

Egy gyengébb árfolyam következtében emelkedhet az infláció. A fogyasztási típusú adóknak köszönhetően beérkező többletbevétel egyensúlyt teremt a várható kiadásokkal szemben – vélekedett Varga Mihály.

A teljes beszélgetés:

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Hét órán belül két késelés Londonban - képek

Hét órán belül két késelés Londonban - képek

Alig terjedt el a brit közösségi médiában egy londoni vonaton történt, brutális késelésről szóló videó, pár órával később egy metróállomásról jelentettek hasonló támadást. A késes támadások korábban bűnbandák vagy tinédzserek leszámolásaira voltak jellemzők.

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×