INFORÁDIÓ
2021. november 30. kedd
Andor, András

simicskó istván

balatonfűzfő

lakáshitel

Nagy bűz a Balatonnál - lapszemle

A Magyar Időknek Simicskó István kormánybiztos nyilatkozott új feladatairól, míg a Világgazdaság a növekvő lakáshitel-kamatokról ír.

A Magyar Időkben interjút olvashatnak Simicskó István kormánybiztossal, aki elmondta, hogy a miniszterelnök a hazafias és honvédelmi nevelés megerősítését bízta rá. A korábbi honvédelmi miniszter úgy érzi, hogy ebben a globalizált, túlzott mértékben liberális elveket valló világunkban nagy erők ügyködnek azon, hogy ne a közösségeket, a nemzeti közösséget, a családokat és a nemzettudatot erősítsék. Simicskó István szerint a gyermekeinket alapvetően egészséges nemzettudatra kell nevelni, ami azzal kezdődik, hogy tisztában vagyunk a saját nemzeti közösségünk értékeivel.

A Népszava arról közöl riportot, hogy civil engedetlenségi mozgalom indítására készülnek Balatonfűzfő térségében, mert már nem tudják elviselni a hulladéklerakó szagát. A lap szerint érthető és korántsem váratlan a lakosok dühe az Észak-balatoni Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. telepe miatt már régóta szenvednek a környéken élők, ám hiába kérnek, könyörögnek, írják beadványok százait, tiltakoznak, semmi sem történik. Bár a cég rendre tagadta a vádakat, többek szerint a telep a kapacitásához képest jóval több hulladékot fogad, a háztartási szemetet pedig sokszor feldolgozás nélkül borítják ki.

A Pénzcentrum arról ír, hogy idén is jókora bírságra számíthat az, akinek június 30-a után parlagfüvet találnak a telkén. A figyelmeztetés nem csak üres frázis: tavaly például volt olyan belterületi ingatlan, amelynek a tulajdonosa 5 millió forintos bírságot kapott.

Megnőttek az elmúlt hetekben a bankok által kínált lakáshitelek kamatai a pénzpiaci kamatok emelkedése miatt - írja a Világgazdaság. A változó kamatozású hitelek átlagkamata már év eleje óta egyre magasabb, ám az elmúlt hetekben sok bank a fix konstrukciók esetében is emelt.

Nem számít a földgáz világpiaci árának csökkenésére a közeljövőben a MET Magyarország Zrt. vezérigazgatója, aki a hazai gáztárolók szükségességét is hangsúlyozta a Magyar Időknek adott interjúban. Szabó Gergely beszélt a közelmúltban bekövetkezett tulajdonosi struktúra-változás okairól és arról is, miért nem maradhat sikeres egy kizárólag kereskedéssel foglalkozó energiavállalat.

A Portfolio arról közöl összeállítást, hogy nagyon komoly átalakuláson megy keresztül a világ járműipara, amelyre minden nagy szereplőnek érdemben kell reagálnia, hogyha versenyben akar maradni. Az egyik legmeghatározóbb trend, az önvezető autók irányába történő elmozdulás például számos ma használt alkatrészt fog száműzni autókból.

Kapcsolódó hang

Lapszemle 1
 
Lapszemle 2
 
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018