eur:
395.77
usd:
372.02
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Nyitókép: Pexels

Ez az első kutyás strand a Tisza-tónál

Kutyabarát strandot nyitottak Tiszafüreden. A Mancsos pancsoló nevű fürdőhely kialakításáról, programjairól Sziládi-Kovács Tibor, a kutyabarat.hu egyik alapítója mesélt.

Magyarországon csupán három olyan kutyás strand van, ami önkormányzati kezdeményezésre jött létre, Fonyódon, Balatonföldváron és a most beszálló Tiszafüreden. A többi fürdőhely vagy magántulajdonban van, vagy pedig megtűrt terület, ami azt jelenti, hogy nem szólnak, nem zavarják el a kutyásokat, de ott valószínűleg nem engedélyezett a kutyás fürdőzés, ugyanis a legtöbb helyen tiltják - fejtette ki Sziládi-Kovács Tibor.

"Klasszikus" fürdőhelyen nemhogy nem fürödhet a kutya, hanem még be sem mehet a strand területére

- tette hozzá a kutyabarat.hu alapítója.

Tiszafüred nagyot lépett a kutyabarát filozófia népszerűsítésében, hiszen a keleti országrészben egyedüliként nyitotta meg kutyabarát fürdőhelyét, ami a Tisza-tó partjánál található - emelte ki Sziládi-Kovács Tibor.

A kutyabarat.hu Tiszafüred önkormányzatával karöltve több rendezvényt is tervez az őszi hónapokra. "Ezek általában társadalmi célú rendezvények, valamilyen civil szervezetet, menhelyet, alapítványt szeretnénk ezekkel a rendezvényekkel támogatni, egyben felhívni a felelős kutyatartásra a figyelmet. Szervezünk kutyás túrákat, piknikeket is".

Turisztikai tényező

Sziládi-Kovács Tibor szerint Magyarországon elég nagy célcsoportot jelentenek a felelős kutyatartók: közel kétmilliós bázisuk van, ezért érdemes rájuk építeni a turizmus, vendéglátás szempontjából is.

Kifejtette azt is,

egyre nagyobb igény van arra, hogy egy adott hely szolgáltatásait kutyákkal is igénybe lehessen venni.

"A strand odavonzza a kutyásokat, ezáltal a szállásokat is meg tudják tölteni. A turizmusfejlesztés szempontjából is nagyon jó kezdeményezés, ha valaki a kutyások felé nyit" - vélekedett Sziládi-Kovács Tibor.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Újabb részletek az idősek jogosítványáról

A Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont (KAV) tájékoztatása szerint 2021-ben 93 680 fő tett sikeres B kategóriás vizsgát, 2022-ben pedig 99 174-en, közöttük igen magas korú jelentkezők is.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×