eur:
395.21
usd:
370.95
bux:
65130.91
2024. április 19. péntek Emma

Több felhőtölcsért figyeltek meg Magyarországon

Zivatarok alakultak ki csütörtökön az Alföld déli felén, több helyről is felhőtölcsért figyeltek meg az Időkép észlelői.

A jelenlegi időjárási helyzet igencsak kedvez nem mezociklonális tubák és tornádók kialakulásának, egy sekély ciklon helyezkedik el ugyanis hazánk fölött. Ebben az időjárási helyzetben nagy az örvényesség a légkörben, ez pedig jó táptalaja a felhőtölcséreknek - írja az Időkép.

Tubadömping csütörtökön

Késő délelőtt Jász-Nagykun-Szolnok megye déli részén és Csongrád megyében zivatarok pattantak ki, több zivatarfelhőből is tuba nyúlt alá, amit az észlelőknek is sikerült megörökíteni:

Forrás: Időkép
Szentes. Forrás: Időkép
Forrás: Időkép
Szegvár. Forrás: Időkép

Címlapról ajánljuk
Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!
választás 2024

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt. Elege van a "Gyurcsányozásból", és felidézte, mit csinált Karácsony Gergellyel a villamos, illetve a tram-train a 2022-es kampány ellenzéki előválasztásán.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×