eur:
393.46
usd:
367.94
bux:
66254.24
2024. április 24. szerda György
Orbán Viktor miniszterelnököt (j) megtapsolja a Fidesz-KDNP-frakció az Országgyűlés plenáris ülésén 2018. május 10-én.
Nyitókép: Kovács Tamás

Orbán Viktor bemutatja minisztereit az Országgyűlésben

Pénteken esküt tesznek az Országgyűlés előtt az új miniszterek, és megalakul a negyedik Orbán-kormány.

A délelőtt kezdődő, egyórásra tervezett ülésen először ismertetik Áder János köztársasági elnök átiratát a miniszterek kinevezéséről, majd Orbán Viktor szólal fel, bemutatja minisztereit, akik eztán esküt tesznek az Országgyűlés előtt.

Múlt héten, amikor Orbán Viktort ismét kormányfővé választotta a Ház és a politikus 12 éves tervet hirdetett, következő kormányáról így fogalmazott: kormányom a szabad magyarok és a szuverén magyar állam kormánya lesz.

Egy nappal később, a kormány struktúrájáról tartott vitában Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter-jelölt ezt mondta:

A kormány céljai változatlanok, szeretnénk megőrizni a keresztyén kultúrát, megvédeni az országot, megteremteni a teljes foglalkoztatottságot és támogatni a gyermeket nevelő családokat. Ezekhez a fő és általános célokhoz igazodik az a struktúra, amivel az Európai Unió legkevesebb minisztériumából álló kormány jön létre, összesen 10 minisztérium lesz Magyarországon.

A 10 minisztérium: az Agrárminisztérium, a Belügyminisztérium, az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a Honvédelmi Minisztérium, az Igazságügyi Minisztérium, az Innovációs és Technológiai Minisztérium, a Külgazdasági és Külügyminisztérium, a Miniszterelnöki Kabinetiroda, a Miniszterelnökség és a Pénzügyminisztérium.

E tárcák vezetői mellett három tárca nélküli miniszter vesz részt a kormány munkájában, a nemzeti vagyon kezeléséért-, a paksi bővítésért-, valamint a nemzetpolitikáért, egyházügyekért és nemzetiségekért felelős tárca nélküli miniszter.

Az Országgyűlés pénteki ülésén mindemellett esküt tesz a jobbikos Potocskáné Kőrösi Anita, aki az ózdi polgármestersége miatt lemondott Janiczak Dávid helyét veszi át pártja képviselőcsoportjában.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×