eur:
393.82
usd:
364.89
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Jövő pénteken tesznek esküt a miniszterek

Jövő pénteken tesznek esküt az új kormány miniszterei az Országgyűlésben - derül ki a parlament honlapján közzétett napirendi javaslatból.

Eszerint az egyórásra tervezett ülésen ismertetik Áder János köztársasági elnök átiratát a miniszterek kinevezéséről. Ezt követi Orbán Viktor kormányfő felszólalása, a miniszterek bemutatása, majd az eskütételük. Az új kormány a miniszterelnökkel együtt 14 tagú lesz.

Az ülésen emellett esküt tesz majd Potocskáné Kőrösi Anita, aki az ózdi polgármestersége miatt lemondott Janiczak Dávid helyét veszi át a Jobbik-frakcióban.

A képviselőcsoportok megállapodása alapján a kormány megalakulásáig napirenden kívüli felszólalások, interpellációk, azonnali kérdések és kérdések nem hangzanak el.

Címlapról ajánljuk
Szemtől szembe Sean Connerytől Susan Sarandonig – Koltai Lajos az Arénában

Szemtől szembe Sean Connerytől Susan Sarandonig – Koltai Lajos az Arénában

A Semmelweisről szóló film hazai és amerikai fogadtatásáról, a szereplőválogatásról, a világsztárokkal, Meryl Streeppel, Sean Conneryvel, Vanessa Redgrave-vel, Jodie Fosterrel való közös munkáiról, sőt, jövőbeni terveiről is beszélt Koltai Lajos Kossuth-díjas operatőr, filmrendező, a Nemzet Művésze az InfoRádió Aréna című műsorában.

A lelki álomkórtól óv Ferenc pápa a keresztút meditációjában

Az elnyomástól és igazságtalanságtól megalázott Krisztusok, a háború őrültsége miatt mosolyukat vesztett gyermekek és a bántalmazást elszenvedő nők a főszereplői a nagypéntek esti keresztút állomásain elhangzó meditációknak, melyeknek szövegét első alkalommal Ferenc pápa írta.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×