INFORÁDIÓ 
2019. március 24. vasárnap
Gábor, Karina

orbán viktor

parlament

kúria

mta

Orbán Viktor: az új kormány legfontosabb feladata a biztonság és keresztény kultúra megőrzése - a nap hírei

Infostart

Az új kormány legfontosabb feladatának Magyarország biztonságának és keresztény kultúrájának megőrzését nevezte Orbán Viktor. Forgalmi változások lesznek a Kossuth Lajos téren és környékén, az Országgyűlés alakuló ülése miatt. Változásokat szorgalmaz az oktatásban a Tudományos Akadémia. A nap legfontosabb hírei május 7-én.

Kedden teszik le esküjüket az áprilisi parlamenti választáson mandátumot szerzett képviselők az Országgyűlésben. Áder János április 17-én Orbán Viktort kérte fel a kormányalakítási tárgyalások megkezdésére. A miniszterelnök az új kormány legfontosabb feladatának a biztonság és keresztény kultúra megőrzését nevezte. A Kossuth Lajos téren és környékén az Országgyűlés alakuló ülése miatt forgalmi változások lesznek érvényben kedden.

A Kúria elnöke szerint új problémákat vetett fel a levélszavazás, a konstrukciót át kell gondolni. Darák Péter az Echo Tv Napi Aktuális című műsorában közölte: kollégiumi értekezletet hív össze, és ezen a választási bíráskodásban részt vevő bírák áttekintik az összes kritikus ügyet és konklúziókat fognak megfogalmazni.

Az LMP köszönetét fejezte ki Schiffer Andrásnak, amiért lerakta az öko-politika alapjait Magyarországon. A párt közleménye szerint a politikus nélkül az LMP nem jött volna létre. A párt egyik alapítója, egykori társelnöke és volt frakcióvezetője Facebook bejegyzésében jelentette be, hogy kilép a tömörülésből.

Lezajlott a magyar nyelv és irodalom írásbeli érettségi vizsga, csaknem 74 ezren adnak számot tudásukról emelt és középszinten. A diákok többsége nem találta nehéznek a feladatokat. Kedden a matematika írásbelikkel folytatódik az idei érettségi szezon.

A tudományos kutatás támogatását nevezte a Magyar Tudományos Akadémia fő feladatának a testület elnöke a hétfőn tartott közgyűlésén. Az MTA döntéshozó testülete egyben változásokat szorgalmaz az oktatásban. Az Akadémia egy ismeretterjesztő holnapot is indított az áltudományos elméletekkel szembeni fellépés jegyében, a tudomany.hu nevű oldalt.

Kötelesek alkalmazni május 25-től az unió általános adatvédelmi rendeletét az adatkezelők - közölte a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnöke. Péterfalvi Attila az Inforádió Aréna című műsorában elmondta: az ellenőrző hatóság ugyanakkor csak akkor tudja ezt megtenni, ha megszületik az ehhez szükséges hazai rendelet.

A tavalyi összeg kétszerese, 100 millió forint áll rendelkezésre a súlyosan mozgáskorlátozottaknak gépkocsi beszerzésre az idén - közölte a szociális ügyekért és társadalmi felzárkóztatásért felelős államtitkár. Czibere Károly elmondta: az AutóPlusz pályázatra május 31-ig lehet jelentkezni.

Újabb afrikai sertéspestissel fertőzött vaddisznót találtak a hatóságok Heves megyében. A Nébih minden kilőtt állatot megvizsgál az érintett területen és szigorúan ellenőrzi a házi sertéseket is. Az eddigiekben nem találtak betegségre utaló tüneteket.

Letette az elnöki hivatali esküt Vlagyimir Putyin. A 65 éves orosz vezető negyedik ciklusát kezdi az ország élén, a hivatalos adatok szerint a szavazatok 76,7 százalékával nyerte meg a március 18-i választást. A eskütétel után újabb 6 évig kormányozhatja Oroszországot. Vlagyimir Putyin hangsúlyozta: az országnak áttörésre van szüksége az élet minden területén.

A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    Portfolio    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018