eur:
394.84
usd:
371.42
bux:
66081.67
2024. április 16. kedd Csongor

Orbán Viktor: az új kormány legfontosabb feladata a biztonság és keresztény kultúra megőrzése - a nap hírei

Az új kormány legfontosabb feladatának Magyarország biztonságának és keresztény kultúrájának megőrzését nevezte Orbán Viktor. Forgalmi változások lesznek a Kossuth Lajos téren és környékén, az Országgyűlés alakuló ülése miatt. Változásokat szorgalmaz az oktatásban a Tudományos Akadémia. A nap legfontosabb hírei május 7-én.

Kedden teszik le esküjüket az áprilisi parlamenti választáson mandátumot szerzett képviselők az Országgyűlésben. Áder János április 17-én Orbán Viktort kérte fel a kormányalakítási tárgyalások megkezdésére. A miniszterelnök az új kormány legfontosabb feladatának a biztonság és keresztény kultúra megőrzését nevezte. A Kossuth Lajos téren és környékén az Országgyűlés alakuló ülése miatt forgalmi változások lesznek érvényben kedden.

A Kúria elnöke szerint új problémákat vetett fel a levélszavazás, a konstrukciót át kell gondolni. Darák Péter az Echo Tv Napi Aktuális című műsorában közölte: kollégiumi értekezletet hív össze, és ezen a választási bíráskodásban részt vevő bírák áttekintik az összes kritikus ügyet és konklúziókat fognak megfogalmazni.

Az LMP köszönetét fejezte ki Schiffer Andrásnak, amiért lerakta az öko-politika alapjait Magyarországon. A párt közleménye szerint a politikus nélkül az LMP nem jött volna létre. A párt egyik alapítója, egykori társelnöke és volt frakcióvezetője Facebook bejegyzésében jelentette be, hogy kilép a tömörülésből.

Lezajlott a magyar nyelv és irodalom írásbeli érettségi vizsga, csaknem 74 ezren adnak számot tudásukról emelt és középszinten. A diákok többsége nem találta nehéznek a feladatokat. Kedden a matematika írásbelikkel folytatódik az idei érettségi szezon.

A tudományos kutatás támogatását nevezte a Magyar Tudományos Akadémia fő feladatának a testület elnöke a hétfőn tartott közgyűlésén. Az MTA döntéshozó testülete egyben változásokat szorgalmaz az oktatásban. Az Akadémia egy ismeretterjesztő holnapot is indított az áltudományos elméletekkel szembeni fellépés jegyében, a tudomany.hu nevű oldalt.

Kötelesek alkalmazni május 25-től az unió általános adatvédelmi rendeletét az adatkezelők - közölte a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnöke. Péterfalvi Attila az Inforádió Aréna című műsorában elmondta: az ellenőrző hatóság ugyanakkor csak akkor tudja ezt megtenni, ha megszületik az ehhez szükséges hazai rendelet.

A tavalyi összeg kétszerese, 100 millió forint áll rendelkezésre a súlyosan mozgáskorlátozottaknak gépkocsi beszerzésre az idén - közölte a szociális ügyekért és társadalmi felzárkóztatásért felelős államtitkár. Czibere Károly elmondta: az AutóPlusz pályázatra május 31-ig lehet jelentkezni.

Újabb afrikai sertéspestissel fertőzött vaddisznót találtak a hatóságok Heves megyében. A Nébih minden kilőtt állatot megvizsgál az érintett területen és szigorúan ellenőrzi a házi sertéseket is. Az eddigiekben nem találtak betegségre utaló tüneteket.

Letette az elnöki hivatali esküt Vlagyimir Putyin. A 65 éves orosz vezető negyedik ciklusát kezdi az ország élén, a hivatalos adatok szerint a szavazatok 76,7 százalékával nyerte meg a március 18-i választást. A eskütétel után újabb 6 évig kormányozhatja Oroszországot. Vlagyimir Putyin hangsúlyozta: az országnak áttörésre van szüksége az élet minden területén.

Címlapról ajánljuk
Rendőrök vetettek véget a brüsszeli konferenciának, amelyen Orbán Viktor is beszédet mondana

Rendőrök vetettek véget a brüsszeli konferenciának, amelyen Orbán Viktor is beszédet mondana

Az első napon leállíttatta a belga rendőrség a Nemzeti Konzervativizmus Konferenciáját Brüsszelben. A helyi jelentések szerint a rendezvény folytatódik, de új vendégeket már nem engednek be. A hatóságok a délutánra meghirdetett ellentüntetésre hivatkozva akarják beszüntetni a konferenciát, amelyet korábban már két brüsszeli helyszín is elutasított.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
Egyre durvább, ami az OTP-vel történik

Egyre durvább, ami az OTP-vel történik

A tegnapi meredek amerikai lefordulást követően a rossz hangulat átragadt Európára is, nagy esést láthatunk ma a kontinens piacain, ebben a kedvezőtlen nemzetközi miliőben a magyar tőzsde is lefordult. A hazai blue chipek közül az OTP teljesít a legrosszabban, a Magyar Telekom árfolyama azonban emelkedik, miután célár-emelés érkezett a részvényre. Részvénypiaci témákkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×