eur:
394
usd:
368.9
bux:
65717.55
2024. április 23. kedd Béla
A Városligeti-tó részlete, balra az 1989-ben megnyílt Robinson Étterem. Előtéreben az egész évben feltöltött tó szökőkútja, háttérben a világhírű Gundel Étterem és a Fővárosi Állat - és Növénykert bejárati főépülete. MTVA/Bizományosi: Faludi Imre  *************************** Kedves Felhasználó!
Nyitókép: Faludi Imre

Persányi Miklós: A Városliget igazi szabadidős oázis

A jövőben is nagy szerepet kap a szórakozás, a szórakoztatás és a vendéglátás a Városligetben - hangsúlyozta az InfoRádiónak Persányi Miklós, a Liget Budapest Projekt kert- és tájépítészeti feladataiért felelős miniszteri biztosa egy ligettörténeti szimpózium után.

"Ujjé, a Ligetben nagyszerű! - Szórakozás és szórakoztatás a Városligetben" címmel rendeztek ligettörténeti szimpóziumot a Liget Park Fórumok sorozatának részeként Budapest Főváros Levéltárában. A levéltár rengeteg dokumentumot őriz a Városliget történetéről, ezekből most több ritkaságot is felvonultató kiállítást rendeztek. A Városliget történetéről reprezentatív kötet megjelentetését tervezik, továbbá egy internetes ligettörténeti tudásbázis létrehozásán is dolgoznak.

Az InfoRádióban Persányi Miklós, a Liget Budapest projekt kert- és tájépítészeti feladataiért felelős miniszteri biztosa hangsúlyozta annak fontosságát, hogy a Városliget hosszú távú jövőjének tervezése során felidézzék a terület gazdag múltját is.

"A fórumon a városligeti szórakozás és szórakoztatás történelmi hagyományait tekintettük át. Izgalmas előadásokon keresztül nézhettük meg, hogy milyenek voltak a népünnepek a Városligetben az elmúlt századokban, hogyan működött a klasszikus vurstli, az állatkertben milyen kicsiknek és nagyoknak szóló szórakozási formák voltak. Volt előadás arról is, hogy a mutatványos világ hagyományai hogyan élnek tovább, illetve kiderült az is, hogy a Fővárosi Levéltár topotékát létesített a Városligetről, ahol régi helyszíneket maiakkal lehet azonosítani" - mondta.

Elválnak a szórakozás és a pihenés helszínei

Jól látszik, hogy a Liget sosem volt őserdő, nem csak sétányokból, rétekből, tisztásokból, romantikus padokból, és szökőkutakból áll, de még csak az sem igaz, hogy egyszerű park lett volna.

Annál mindenkor jóval több volt: igazi élményhelyszín, "szabadidős oázis" - emlékeztetett.

Hozzátette, hogy a szórakoztatás, és a szórakozás mindig teljesen természetes része volt ennek a sokoldalú városi élményközpontnak, ennek meg kell maradnia a jövőben is. A jövőben is érik különböző kulturális-szabadidős élmények a Ligetbe látogatókat, de elválnak majd egymástól a Liget különböző részein a pihenőfunkciók a szórakoztató funkcióktól, mint ahogy elválnak a mozgalmasabb, zenés helyek a csendes helyektől.

Magyarország legkomplexebb kutyás élményparkja néhány héten belül pedig meg is nyílik - mondta Persányi Miklós. Mint felidézte, ezen a területen korábban csúnya épületek és lebetonozott felületek álltak, a visszaparkosítással azonban 5000 négyzetméternyi új zöldfelület jött létre, ezzel megmutatva azt az elképzelt parkminőséget, amivel a jövőben várja majd a Liget a vendégeit.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Berobbant a mesterséges intelligencia a vállalatok életébe, mindenki beszáll az AI-versenybe

Berobbant a mesterséges intelligencia a vállalatok életébe, mindenki beszáll az AI-versenybe

Az első számú globális megatrend lett a mesterséges intelligencia boom, ami alapjaiban ír át üzleti modelleket, diszruptálhat iparágakat és felborítja az eddigi játékszabályokat. Egy teljes konferencianapon keresztül azzal foglalkozunk az AI in Business c. rendezvényünkön, milyen változásokat hoz az AI az üzlet számára az egyes szektorokban és területeken. Mellébeszélés helyett üzleti stratégiákat, valós megoldásokat és use case-eket mutatnak be a témát ismerő tanácsadók, IT-beszállítók, és azok a vállalati vezetők, akik már aktívan keresik vagy már meg is találták az AI-ban rejlő üzleti lehetőségeket. A Portfolio AI in Business rendezvényéről ebben a cikkünkben számolunk be.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×