INFORÁDIÓ 
2020. július 14. kedd
Örs, Stella

budapest

balaton

kerékpárút

építés

Kerékpárosok haladnak a Nyíregyházát Tokajjal összekötő kerékpárút eddig hiányzó, 21,5 kilométer hosszú szakaszának egyikén Nyíregyházán az átadás napján, 2017. augusztus 31-én.

2019 nyarára megépülhet a Budapest-Balaton kerékpárút

Döntően a magyar lakosság veszi majd igénybe a Budapestet a Balatonnal összekötő kerékpárutat - véli a kerékpározásért és aktív kikapcsolódásért felelős kormánybiztos. Révész Máriusz szerint a magyarországi dombok emelkedői nem jelenthetnek gondot.

"Jelenleg a legfontosabb célkitűzésünk a Budapest-Balaton közötti kerékpárút, ugyanis ez egy nagyon keresett kerékpárút lesz" - mondta Révész Máriusz, a kerékpározásért és aktív kikapcsolódásért felelős kormánybiztos az InfoRádiónak.

"A tervek elkészültek, hamarosan engedélyezik is őket,

így reményeink szerint a következő évben az építés már meg fog történni, úgyhogy én reménykedem, hogy a jövő nyárra komoly szakaszai készülnek el ennek a kerékpárútnak"

- tette hozzá Révész Máriusz.

A kormánybiztos kifejtette, hogy a Budapest-Balaton kerékpárutat döntően magyarországi kerékpárosoknak tervezik, de lesznek olyan kerékpárutak is, amelyeken nagy számban várhatóak külföldi turisták: Ilyen a Fertő-tavat Keszthellyel összekötő kerékpárút, vagy a Rajka-Budapest kerékpárút, amely gyakorlatilag Bécset fogja Budapesttel összekötni.

"Itt már jelentős számban lesznek külföldi turisták, lesznek olyanok akik még magasabbról fognak indulni a Duna mentén, de Bécsnél nem fognak megállni, hanem egészen Budapestig el fognak kerekezni.

Nem titkolt célkitűzésünk, hogy a Duna menti kerékpárutat egészen a szerb határig folytassuk.

Évente kb. 400 ezren érkeznek a Duna-menti kerékpárúton, és ha a továbbiakban megfelelő módon marketingeljük, és megfelelő turisztikai attrakciókat építünk ki a kerékpárút mellé,

akkor a bécsihez hasonló forgalmat is megközelítheti hosszabb távon ez a Bécset-Budapesttel összekötő kerékpárútforgalom"

- mondta Révész Máriusz, hozzátéve, hogy Magyarországon a földrajzi feltételek is megfelelőek, hiszen nincsenek olyan nagy hegyek, mint mondjuk Ausztriában. Egy osztrák család kerékpártúrájához a szelíd emelkedőkkel teli vidék kifejezetten kívánatos lehet.

Nyitókép: Balázs Attila

Kapcsolódó hang

2019 nyarára megépülhet a Budapest-Balaton kerékpárút
 
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018