eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Nyitókép: ismeretlen

Fegyház lehet a karácsonyi akcióból

A Monori Járási Ügyészség felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki pillangókéssel fenyegetőzve rabolt ki egy 16 éves fiút és egy férfit Monoron.

Az ügyészség tájékoztatása szerint a bűnügy vádlottja 2017. karácsony este felfigyelt egy férfira és két fiúra Monoron, egy sörözőben. Elhatározta, hogy megszerzi a telefonjukat. Utánuk ment az utcán, utolérte őket és mondvacsinált ürüggyel beléjük kötött. Kérdőre vonta a férfit, hogy feltöltött róla egy videofelvételt az internetre, és követelte, hogy mutassa meg a telefonján lévő felvételeket.

A férfi elővette a mobiltelefonját és mutatta a vádlottnak, hogy azon semmilyen felvétel nincs. A vádlott ekkor elővett egy pillangókést, azzal hadonászott és mindhármójukat sorba állította az utcán.

Kiabált, fenyegetőzött, hogy mindenkit nyakon fog szúrni,

majd egy alkalommal megütötte az egyik fiút, aki elszaladt.

A másik fiút és a férfit, a bűnügy sértettjeit azzal fenyegette meg, hogy elvágja a torkukat, ha nem adják át a telefonjaikat. Ők félelmükben nem mertek ellenállni. A vádlott mindkét sértett mobiltelefonját elvette. A férfit még aznap este egy szabálysértés elkövetése miatt Budapesten előállították, és a pár órával korábban megszerzett, egyenként 30 ezer forint értékű telefonokat a rendőrök megtalálták nála.

A Monori Járási Ügyészség felfegyverkezve elkövetett rablás bűntettével vádolja a férfit, akivel szemben fegyházbüntetés kiszabására tett indítványt. A vádlott előzetes letartóztatásban várja a tárgyalást.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×