INFORÁDIÓ 
2020. augusztus 12. szerda
Klára

nébih

horgászat

tilalom

keszeg

Keszegek. Megkezdődött a november végéig tartó őszi lehalászás a hajdúszoboszlói Bocskai Halászati Kft. tenyésztavaiból. A 12 tó 460 hektáros területén pontyot, busát, amurt, harcsát, kárászt, keszeget, süllőt és compót tenyésztenek. Az éves eladásra kerülő mennyiség felét külföldön, felét hazai piacokon értékesítik.  MTVA/Bizományosi: Oláh Tibor *************************** Kedves Felhasználó!

Mától nem lehet keszeget fogni

Infostart

Hamarosan ívnak a keszegféléink, ezért – a hatályos jogszabály értelmében – elkezdődött a garda, a domolykó, a jászkeszeg, a szilvaorrú keszeg, a paduc és a márna fajlagos tilalmi ideje.

Tekintve, hogy a tilalmi idő első napja idén vasárnapra esik, a tilalom az azt követő munkanapon lépett érvénybe, vagyis a keszegfélékre vonatkozóan április 16-án nulla órakor kezdődött és május 31-én (csütörtök) éjfélig tart.

A Nébih felhívta a horgászok és halászok figyelmét, hogy a jogszabály szerint a fajlagos fogási tilalmi idő alá tartozó halakat, valamint amely fajoknak a beazonosítása a horgász számára nem egyértelmű a kifogás esetén,

a fogást követően haladéktalanul és kíméletesen vissza kell helyezni a vízbe, akkor is, ha sérült, beteg vagy elpusztult.

Fontos tudni, hogy április 27-ig még tart a balin, a sügér és a fogassüllő fajlagos tilalmi ideje is, a kősüllő pedig egészen június 29-ig védelmezett, azaz mind a fent említett, mind ezen halfajok horgászata tilos!

Jogosulatlan halászattal, horgászattal kapcsolatos, továbbá az Állami Halőri Szolgálat feladatvégzését érintő bejelentés az alábbi e-mail címen tehető meg: allamihalor@nebih.gov.hu.

Nyitókép: Oláh Tibor
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018