eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Két melegrekord is megdőlt

A fővárosi és az országos hajnali melegrekord is megdőlt hétfőn; Gyöngyösön "a leghidegebb órában" is csaknem 18 fokot mértek - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat délután Facebook-oldalán.

Ezen a napon eddig a legenyhébb éjszaka Tatabányán volt 1952-ben, akkor 15,6 Celsius-fokot mutattak a hőmérők. Most ennél több mint 2 fokkal melegebb volt Gyöngyösön: az új április 16-ai országos hajnali melegrekord 17,8 fok.

A fővárosi legmagasabb minimum hőmérsékleti rekord mostanáig 13,7 fok volt, 2015-ben regisztrálták a János-hegyi állomáson. Most Budapest Lágymányos állomáson csak 17,3 fokig csökkent a hőmérséklet, így ez az új fővárosi rekord.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat egy másik bejegyzésében azt írta: folytatódik az átlagosnál melegebb idő. A hét eleji felhősebb, változékony, többfelé csapadékos időjárás után a hét további részében többnyire napos, száraz, bár kissé szeles lesz az időjárás.

Az előrejelzés szerint kedden a legalacsonyabb hőmérséklet 10-16, a legmagasabb 17-23 fok között várható, a Tiszántúlon lehet a melegebb.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×