eur:
394.31
usd:
370.33
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
A Facebookon meghirdetett, ellenzéki pártok részvételével tartott demonstráció Budapesten, a Kossuth téren 2018. április 14-én. A résztvevők az Operaháztól vonultak a térre.
Nyitókép: Balogh Zoltán

Nagy tömeg tüntetett a Kossuth téren

"Mi vagyunk a többség! - Tüntetés a demokráciáért" címmel kezdődött demonstráció szombat délután Budapesten.

A Facebookon meghirdetett tüntetés részvevői az Operaháztól indultak és a Kossuth térre tartanak, ahol majd beszédek hangzanak el.

A tüntetést szervezői azt írták, hogy a "Fidesz választási rendszere, a kormány gyűlöletkampánya a többséget egyharmados kisebbségre szorította", és ezért a szavazatok újraszámlálását, szabad sajtót, új választási törvényt követlenek, valamint azt is, hogy "az ellenzék ne magával harcoljon".

A tüntetésen több ellenzéki párt képviselteti magát.

A megjelent szimpatizánsok nemzeti színű, uniós zászlókat és Árpád-sávos zászlókat, valamint maguk készítette transzparenseket lengettek.

Amikor a tüntetés eleje a Deák Ferenc térnél a Bajcsy-Zsilinszky útra fordult, akkor indultak el az utolsók a Liszt Ferenc tértől.

Este háromnegyed nyolc után kezdődtek a beszédek. Lányi Örs, az egyik szervező beszélt.

Utána a korábban a KDNP-t elhagyó Lukácsi Katalin szólt a tömeghez, mint mondta: „Liberálisok, konzervatívok megfogtuk egymás kezét”.

Gulyás Balázs műsorvezető kilátásba helyezte, hogy jövő szombaton délután újra tüntetni fognak, az új választás érdekében. Felolvasták Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármester levelét, amelyben arról írt, hogy az ellenzéki pártokkal nem lehet leváltani a kormányt, másik ellenzék kell.

Homonnay Gergely, majd Gyetvai Viktor beszédével értek véget a szónoklatok. Előbbi a félelemről beszélt, majd elégedetlenségét fejezte ki a legfőbb ügyésszel és a közmédiával kapcsolatban. Utóbbi a vidéki politizálás fontosságára hívta fel a figyelmet.

A tüntetés, amelynek a szónokok szerint jövő szombaton hat órától jön a folytatása, hivatalosan a Himnusz eléneklésével véget ért, de több százan a Kossuth téren maradtak, mások az Oktogont foglalták el, és voltak, akik a Fidesz-székházhoz vonultak.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára az Arénában az EP-választás tétjéről és Magyar Péterről

Június 9-én arról is döntünk az európai parlamenti választáson, hogy egy Európa nélküli víziót támogatunk, vagy éppen egy erősebb Európa-víziót – mondta Dobrev Klára árnyék-miniszterelnök, a DK–MSZP–Párbeszéd európai parlamenti listavezetője. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az Európai Egyesült Államok előnyeiről, a Magyar Péter-jelenségről és az esetleges miniszterelnök-jelöltségéről is.
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×