INFORÁDIÓ 
2020. október 24. szombat
Salamon

rendőrség

gépjármű

gépjárműpark

Pintér Sándor belügyminiszter (középen j) és Papp Károly országos rendőrfőkapitány (középen b) a rendőrség új szolgálati autóinak átadásán a Készenléti Rendőrség központi objektumában 2018. március 23-án.

Új autókat kaptak a rendőrök

Infostart

A rendőrség gépjárműparkjának amortizációs cseréjének keretében 570 darab bűnügyi és ügyintézői gépjárművet adott át az állománynak a belügyminiszter és az országos rendőrfőkapitány.

Pintér Sándor, Magyarország belügyminisztere és Papp Károly r. altábornagy, országos rendőrfőkapitány új szolgálati gépkocsikat adott át pénteken, a Készenléti Rendőrség központi objektumában.

A rendőri szolgálatellátás alapfeltételei közé tartozik a reagáló képesség biztosítása. Ehhez elengedhetetlen a mobilitást biztosító gépjárműállomány, annak – a szakmai igényeknek megfelelő – folyamatos fejlesztése.

Rendőrautóból nehéz figyelni - hangsúlyozta a belügyminiszter a rendezvényen.

A most átadott "civilnek látszó" gépkocsik megkönnyítik majd a hatékony rendőri munkát.

A rendőrség gépjárműparkjának amortizációs cseréjének keretében 570 darab bűnügyi és ügyintézői gépjárművet adott át az állománynak a belügyminiszter és az országos rendőrfőkapitány. A vásárolt gépkocsik Skoda, Opel, Suzuki és Mercedes gyártmányúak. Az autók beszerzési értéke 3,6 milliárd forint, a folyamatos üzembiztonságot garantáló, öt évre vagy 200 000 kilométer futásteljesítményig szóló szervizcsomag értéke 1,7 milliárd forint - írja a police.hu.

Az elmúlt fél évben rendszerbe állított 3235 gépjármű beszerzésére 37 milliárd forintot, a kapcsolódó szervizcsomag biztosítására 9,7 milliárd forintot fordított a rendőrség. Az új gépjárművek megérkezésével a rendőrségi szolgálati személygépkocsipark átlagéletkora 6,8 évről 3,2 évre csökkent.

Nyitókép: Máthé Zoltán
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018