eur:
388.3
usd:
360.23
bux:
69016.26
2024. május 9. csütörtök Gergely
Influenza elleni védőoltást tartalmazó ampullák egy salgótarjáni háziorvosi rendelőben 2017. október 24-én. Összesen 1,3 millió adag ingyenes védőoltás van a háziorvosoknál. A térítésmentes védőoltásra a 60 évesnél idősebbek, az asztmások, a cukorbetegek, a szív- és érrendszeri betegségben szenvedők, valamint a várandós nők jogosultak. Az idén is jár azoknak is a vakcina, akik a munkájuk során vagy szervezett segítségnyújtás keretein belül migránsokkal kerülnek kapcsolatba.
Nyitókép: Komka Péter

Még mindig főként a kisgyerekek vannak veszélyben

Lecsengőben van az influenza-járvány, ám 14 megyében még mindig találunk olyan kórházakat, ahol látogatási tilalom van - mondta az InfoRádióban Szabó Enikő, az Országos Egészségügyi Intézet főigazgató-helyettese.

A 11 naptári heti adatok szerint majdnem felér csökkent a megbetegedések száma, 23 ezren fordultak influenzaszerű tünetekkel orvoshoz.

Bizonyos megyében már nagyon enyhe a járvány - Baranyában, Csongrádban és Somogy megyében például 100 ezer emberre már csak mintegy 60 beteg jut. Tizennégy megyébenazonban még látogatási tilalom van a kórházakban, összesen 45-ben - mondta Szabó Enikő, az Országos Egészségügyi Intézet főigazgató-helyettese.

A megbetegedettek között továbbra is főleg gyerekek vannak, az összes beteg 57 százaléka az óvodás és áltános iskolás korúak közül kerül ki. Ezen a héten 191 új beteg került kórházba, 57-en intenzív osztályra, 39-en gépi lélegeztetésre.

Az adatok alapján Szabó Enikő szerint már a jövő héten, legkésőbb két héten belül véget ér a járvány és elérjük a küszöbhatárt. Mint mondta, jót tett a négynapos hétvége, sokan voltak szabad levegőn - a szakember a sétát, kirándulást tanácsolja a húsvéti hétvégére is.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Hszi Csin-ping: Kína támogatni fogja Magyarországot, hogy nagyobb szerepet játsszon az EU-ban

Hszi Csin-ping: Kína támogatni fogja Magyarországot, hogy nagyobb szerepet játsszon az EU-ban

Orbán Viktor miniszterelnök csütörtök délután fogadta a Kínai Népköztársaság elnökét, Hszi Csin-pinget. A tárgyalások után az előzetes hírek szerint mintegy másfél tucat megállapodást írtak alá, majd sajtónyilatkozatot tett a két vezető. Orbán Viktor felsorolta az ágazatokat, amelyekben megállapodások jöttek létre. Hszi Csin-ping kiemelte: stratégiai partnerséget köt a két ország, amellyel arany útra terelik a kínai–magyar kapcsolatokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.10. péntek, 18:00
Such György a Magyar Jégkorong Szövetség elnöke
Erdély Csanád a magyar jégkorong-válogatott csapatkapitánya
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×