eur:
390.16
usd:
364.17
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Nyitókép: Pexels

Kiadták a figyelmeztetést, érkezik az igazi tél

Jelentős mennyiségű csapadék várható az országban szombat éjfélig. Lesz, ahol hó esik, máshol ónos eső várható, északnyugaton pedig széllökések veszélye miatt figyelmeztetnek. Első- és másodfokú figyelmeztetéseket is életbe léptettek.

Narancs színű, a három fokozatú veszélyességi skálán közepes szintű figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat több órás ónos eső miatt szombat estig Bács-Kiskun, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyék területére.

Ugyanígy narancs figyelmeztetést léptettek életbe hófúvás és hótorlaszok kialakulásának veszélye miatt Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyék területén.

Jelentős mennyiségű csapadék

Szombaton a reggeli óráktól délnyugat felől terjedve jelentős mennyiségű (általában 10-20 mm) csapadék várható az országban, amelyek halmazállapota eleinte eső formájában valószínű, majd északkelet felől egyre nagyobb területen havazásba, az Alföldön ónos esőbe, fagyott esőbe válthat a halmazállapota. 

Havazás, hófúvás, viharos szél

Szombaton a délutáni óráktól északkelet, illetve északnyugat felől egyre nagyobb területen havazásba vált a csapadék. Az ország északkeleti harmadában és az Alpokalján síkvidéken általában 5-10 cm körüli, általában az ország északi felében 5 cm körüli hó hullhat, ennél kisebb mennyiségű megmaradó hó a Dunántúl déli felében valószínű. Alacsonyabb valószínűséggel és időszakosan kisebb területen az Alföld északi részén 15 cm körüli hórétég sem zárható ki az Alpokalján kisebb területen 15 cm feletti hóréteg is kialakulhat. 

Hófúvásra általában az ország északi területein számíthatunk, erős hófúvásra az Északi-középhegységben, annak előterében, kiemelten a Bodrogközben számíthatunk, ezeken a részeken viharos (60-80 km/h, kis területen akár efeletti) széllökések valószínűek. A várhatóan kevésbé havas alföldi térségében helyenként 70 km/h körüli széllökések fordulhatnak elő északkeleti irányból. 

Ónos eső, fagyott eső

Szombaton a késő délutáni, esti óráktól általában az ország délkeleti harmadában ezen belül kiemelten az Alföldön, annak is főként egy délnyugati-északkeleti tengelyében az eső, illetve időszakos havazás mellett jelentős mennyiségű ónos eső vagy - bizonytalan módon - fagyott eső hullhat az éjféli órákig.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×