INFORÁDIÓ 
2018. december 14. péntek
Szilárda

a nap hírei

rezsicsökkentés

kósa lajos

A távhőszolgáltatók az áprilisi számlákban írják jóvá a téli rezsicsökkentés 12 ezer forintos támogatását - a nap hírei

Infostart

Menesztette külügyminiszterét az amerikai elnök. Moszkva tagadja, hogy köze lenne az angliai mérgezéshez.

A távhőszolgáltatók az áprilisi számlákban írják jóvá a téli rezsicsökkentés 12 ezer forintos támogatását. A szolgáltatók április 15-ig a központi költségvetésből erre a célra 7,8 milliárd forintot kapnak - közölte a megyei jogú városok fejlesztéséért felelős tárca nélküli miniszter. Kósa Lajos, azután nyilatkozott, hogy tárgyalt a Megyei Jogú Városok Szövetségének és a Budapesti Önkormányzatok Szövetségének képviselőivel. A miniszter közölte azt is, ha valakinek az áprilisi számlája nem éri el a támogatás mértékét, akkor a jóváírást a következő hónapokban lehet érvényesíteni.

 

Orbán Viktor szerint meg kell védeni az eddigi eredményeket és meg kell tartani magyar országnak Magyarországot. A Fidesz elnöke, miniszterelnök Nyíregyházán egy padon állva arra kérte a jelenlévőket, hogy támogassák a Fidesz-KDNP két egyéni jelöltjét, Szabó Tündét és Vinnai Győzőt. Az erről készült videót a Facebook-oldalán tette közzé a miniszterelnök.

 

Az MSZP elnöke szerint minden településen biztosítani kell, hogy az önkormányzati minimumszolgáltatások mindenki számára hozzáférhetők legyenek. Molnár Gyula egy budapesti konferencián kijelentette: a mostani kormány a forrásokat és a hatásköröket is centralizálja.

 

A Jobbik megállítaná a korrupciót, rendbe tenné az egészségügyet és igazságos nyugdíjrendszert alakítana ki – jelentette ki a párt elnöke Békésen. Vona Gábor kifejtette: pártja nem bontaná le a kerítést, ahogyan azt a kormánypártok óriásplakátokon hirdetik, hiszen ők már 2014-ben javasolták a felállítását. Sőt, önálló határőrséget is telepítenének mellé.

 

Az egyszülős családokban felnövő gyereknek is meg kell adni az esélyt a boldoguláshoz - jelentette ki az LMP  miniszterelnök-jelöltje. Szél Bernadett Veszprémben azt hangsúlyozta, hogy az egyszülős családok esetében nőtt a szegénységi ráta az elmúlt időszakban.  Közölte: kormányra kerülésük esetén egyebek mellett 45 százalékkal megemelik a családi pótlékot és szociális bérlakásokat építenek.

 

Vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményez az MNB elnökével szemben a Demokratikus Koalíció. Varju László, a párt alelnökének közleménye szerint hazugság, amit a Nemzeti Bank hivatalos válaszában közölt, hogy a jegybankelnök ingatlanhasználatával kapcsolatos információk nem minősülnek közérdekű adatnak.

 

Jogsértőnek találta a Nemzeti Választási Bizottság a kispesti plakátleragasztást. A testület nem jogerős határozatával megváltoztatta az első fokú választási bizottság ezzel ellentétes határozatát és bírságot is kiszabott. A XIX. kerületi önkormányzat az elmúlt napokban arra hivatkozva ragasztatta le a Fidesz Stop Soros! plakátjait, hogy gyűlöletkeltésre alkalmasak.

 

Szlovákiában hétfőn tárgyalja a parlament a kormány elleni bizalmatlansági indítványt. Közben ismét őrizetbe vették a meggyilkolt oknyomozó újságíró utolsó cikkének egyik főszereplőjét. A szlovák rendőrség európai elfogatóparancs fogott el 17 embert, köztük ismételten azt az Antonino Vadalát, akit a nemrég meggyilkolt tényfeltáró újságíró, Ján Kuciak többször említett utolsó cikkében.

 

Oroszország nem érintett a mérgezéses ügyben - jelentette ki az orosz külügyminiszter Moszkvában. Szergej Lavrov azt is hozzátette: Oroszország nem fog válaszolni a brit ultimátumra, amíg Nagy Britannia nem teljesíti a vegyi fegyverek betiltásáról szóló egyezményben vállalt kötelezettségeit. London kedd éjfélig adott határidőt Moszkvának, hogy adjon hiteles magyarázatot az idegméreggel elkövetett délnyugat-angliai gyilkossági kísérletekre.

 

Befejezte bajor kormányfői tevékenységét Horst Seehofer. A német tartományt kormányzó Keresztényszociális Unió elnöke szerdától az új szövetségi kormány belügyminisztereként folytatja karrierjét. Utódja a bajor kormányfői tisztségben Markus Söder jelenlegi pénzügyminiszter lesz.

 

Menesztette külügyminiszterét Donald Trump amerikai elnök. Rex Tillerson helyét a Központi Hírszerző Ügynökség igazgatója, Mike Pompeo veszi át. A CIA élére most először egy nő, Gina Haspel kerül. Rex Tillerson az Exxon Mobil olaj- és gázcég éléről érkezett a politikába, és távozásáról már ősszel találgatások jelentek meg, miután állítólag idiótának nevezte az elnököt.

A címlapról ajánljuk

Szörnyűség Cecén

Meghalt annak a kocsinak a sofőrje, amelyik árokba csapódott a 63-as főúton csütörtök éjjel....
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
 
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018