eur:
394.02
usd:
364.82
bux:
65490.22
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Nincs ISIS-kapcsolata a röszkei tranzitzónában letartóztatott két embernek

A nyomozás eddigi adatai szerint nem hozható összefüggésbe az Iszlám Állammal (ISIS) az a nő és férfi, akiknek terrorizmus finanszírozása bűntett megalapozott gyanúja miatt pénteken elrendelte az előzetes letartóztatását a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírája - tájékoztatta a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője.

 

 

A bíróság ügyészi indítványra egy hónapra előzetes letartóztatásba helyezett egy nőt és egy férfit, akik a nyomozás adatai szerint logisztikai tevékenységgel és más módon járultak hozzá egy a nemzetközi egyezmények szerint terrorszervezetnek minősülő csoport működéséhez.

A gyanú szerint tevékenységüket 2009-2010-től 2015-ig fejtették ki jellemzően Irak területén. Ezt követően szöktek el a szervezettől, és indultak el Európa irányába - írta korábban a Magyar Idők. Majd 2017 végén léptek be Magyarországra a röszkei tranzitzónában és nyújtottak be menekültkérelmet.

Az eddigi nyomozás során nem merült fel olyan adat, amely szerint az ISIS-szel összefüggésbe hozható lenne a két gyanúsított.

A nyomozást a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Vagyonvisszaszerzési Hivatala folytatja le, a Csongrád Megyei Főügyészség fokozott ügyészi felügyelete mellett - tudatta a csoportvezető ügyész.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×