eur:
392.57
usd:
365.45
bux:
66589.3
2024. április 26. péntek Ervin

Orbán Viktor: az "európai egyesült államok" egy bevándorlókontinenst jelentene

Az "európai egyesült államok" létrejötte azt jelentené, hogy "nekünk egy bevándorlókontinensünk lesz" bevándorlóországgá tett Magyarországgal - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Magyar Tudományos Akadémián, az Igazságügyi zsebtörvénytár című kiadvány bemutatóján.

A kormányfő szerint a tagállami jogok visszaszorítására és egy "európai egyesült államok" létrehozására irányuló szándékokat lehet észrevenni például az olyan kísérletek mögött, mint az alapító szerződésben sehol sem szereplő úgynevezett csúcsjelöltrendszer bevezetése.

Azzal, hogy az Európai Bizottság nyíltan politikai testületként tüntette fel magát, feladta elvi semlegességét, ez azonban az EU-n belüli együttműködés lerombolásához vezet, mert intézményesíti a kettős mércét: mindig a nagyobbak javára és a kisebbek rovására - fogalmazott Orbán Viktor, hozzátéve: az "Európai Bizottság mint a szerződés őre" elvnek a felborítása alapjaiban rázza meg az európai intézményrendszert.

Címlapról ajánljuk
Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Tíz év óta először látogatott német államfő Törökországba, miután az elmúlt években a két ország közötti kapcsolatok meglehetősen hűvössé váltak. A látogatás sikere érdekében azonban Frank-Walter Steinmeier még a törökök nemzeti ételét, a Németországban is kedvelt kebabot is bevetette.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Ezerrel költ a mesterséges intelligenciára a Microsoft, de még ez sem elég

Ezerrel költ a mesterséges intelligenciára a Microsoft, de még ez sem elég

A várakozásokat felülmúló negyedéves számokat közölt első negyedéves gyorsjelentésében a Microsoft, a folyó negyedévre megfogalmazott kilátások azonban vegyesek a menedzsment bevételprognózisa kisebb csalódást okozott. A mesterséges intelligencia beruházások felpörögtek a Microsoftnál, a szektortársakhoz hasonlóan, és a költekezés a következő negyedévekben is fennmarad a menedzsment közlése szerint. A befektetők jól fogadták a negyedéves számokat, a Microsoft árfolyama közel 4 százalékot emelkedett zárás után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×