eur:
393.84
usd:
367.91
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Elios-ügy és sorosozás - így indult a parlamenti ülésszak

Elios-ügy és "sorosozás" - így indult a parlamenti ülésszak

Az Elios-ügy uralta az Országgyűlés ülésének napirend előtti felszólalásait. A kormánypártok bevándorláspártisággal vádolták az ellenzéki pártokat.

Azt követően, hogy a Ház megemlékezett a közelmúltban elhunyt Kálmán Andrásról, illetve Barsiné Pataky Etelkáról, valamint a magyar ápolók napjáról, a szocialista Tóth Bertalan napirend előtti felszólalásában hiányolta, hogy Orbán Viktor miniszterelnök nem vett részt az ülésen, mert álláspontja szerint a kormányfőnek magyarázatot kellett volna adnia a vejét, Tiborcz Istvánt is érintő, az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) által feltárt Elios-ügyre.

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára válaszában az Elios-üggyel kapcsolatos felvetésre nem reagált, inkább a szocialisták politikáját kritizálta, állítva, hogy Karácsony Gergely, a szocialisták miniszterelnök-jelöltje sem jelent számukra segítséget, hiszen - mint mondta - “a feje búbjáig” bevándorláspárti.

A jobbikos Szilágyi György maga is úgy látta, hogy a miniszterelnök és családja bűnszövetségben elkövetett korrupciós csalás sorozat gyanújába keveredett az OLAF által feltárt és a sajtóban megjelent információk alapján, amelynek - hangsúlyozta a képviselő - súlyos következményei lesznek.

Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára előbb a következőképp válaszolt: “önök néhány éve ugyan ilyen elánnal engem gyaláztak a származásom miatt, most a miniszterelnököt gyalázzák a pozíciója miatt”. Majd hozzátette, hogy az Elios-ügyet már egyszer kivizsgálták, az pedig, hogy az OLAF a kampányra időzítve ismét felhozta, nem más, mint egy brüsszeli kampányakció.

Szél Bernadett, az LMP frakcióvezetője fordulópontnak nevezte Magyarországon a miniszterelnök vejét is érintő Elios-ügyet, majd úgy látta, hogy a Fidesz több kedvezményezettjének is teletömte a zsebét pénzzel, miközben

elhanyagolta a kórházak és az iskolák állapotát.

Dömötör Csaba szerint a frakcióvezető minősítése, hogy Magyarország roncsövezet, sokak számára sértő, akik az ország gyarapodásán dolgoztak, majd több, a kormány által elért eredménnyel érvelt, mint például a gazdasági növekedés gyorsulása és a munkanélküliség csökkentése.

Hoffmann Rózsa, a KDNP képviselője felszólalásában aláhúzta, hogy a kerítés Magyarország erkölcsi és keresztényi értékeinek védelmét jelenti. Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára ehhez hozzáfűzte, hogy az - álláspontja szerint - bevándorláspárti ellenzék egészen másképp látja, részint,

“mert Soros György kottájából játszanak”.

Gulyás Gergely, a Fidesz frakcióvezetője a szocialisták kormányzásának hetedik évével hasonlította össze a kormány jelenlegi eredményeit, majd úgy látta, hogy az ország biztonságának szavatolására ma egyedül a kormánypártok képesek. Dömötör Csaba ehhez hozzáfűzte, hogy 2010 óta a kabinet a nemzeti szuverenitás visszaszerzésének jegyében kormányzott, hogy az ország ne lehessen zsarolható, ám a szuverenitást újabb veszély fenyegeti, a bevándorlás. A kormány azonban nem enged a nyomásnak, megvédi a határokat - tette hozzá a politikus.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×