INFORÁDIÓ 
2020. április 7. kedd
Herman

orbán viktor

andrej babis

tárgyalás

találkozó

csehország

Orbán Viktor: Babis új színt hoz a V4-együttműködésbe

Infostart / MTI

Andrej Babis új színt és új lehetőséget hoz a visegrádi tagállamok együttműködésébe - mondta Orbán Viktor kormányfő a cseh ügyvivő miniszterelnökkel folytatott budapesti tárgyalása után.

Orbán Viktor szerint nagy szükség volt arra, hogy az európai és azon belül a közép-európai politika új motivációkat, új szemléletmódot kapjon, és

"kicsit visszatérjünk a józan ész talajára".

A miniszterelnök köszönetet mondott cseh kollégájának, amiért a migránsválság "kellős közepén" Prága határvédelmi erőket küldött a magyar-szerb határra.

Arról is beszélt, hogy a nagy európai kérdésekben egyetértés és érdekazonosság áll fenn a két ország között. 

Babis azt mondta: nagyon jó az együttműködés Magyarország és Csehország között, a két ország sok európai kérdésben is hasonlóan gondolkodik. Kiemelte: az Európai Unióban reformokra van szükség, meg kell hallgatni az emberek véleményét.

A kvóták megosztják Európát, nem hatékonyak, és erről hasonlóan vélekedik Magyarország és Csehország, illetve a két másik visegrádi partner - jelentette ki.

A cseh ügyvivő miniszterelnök hangsúlyozta: a visegrádi országok álláspontja hasonló Európa jövőjéről, és e tekintetben a migráció kulcskérdés.

Magyarország ebben a kérdésben már példát mutatott, törvényes kereteken belül oldotta meg a problémát, bár sokan kritizálták - mondta.

A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018