INFORÁDIÓ 
2020. július 16. csütörtök
Valter

erdei zsolt

budapest

főépítész

hetilapszemle

Erdei Zsolt: a boksz nem verekedés - hetilapszemle

Erdei Zsolt: a boksz nem verekedés - hetilapszemle

InfoRádió

A Figyelőnek Erdei Zsolt nyilatkozott, míg a HVG a főváros három egykori főépítészével készített interjút.

Mindent csak szenvedéllyel érdemes csinálni – ezt vallja Erdei Zsolt, a Magyar Ökölvívó Szakszövetség elnöke, aki a Figyelőnek adott interjút. Erdei Zsolt a lapnak azt mondta: szeretné ha az emberek megértenék, hogy a boksz nem verekedés, hanem sokkal több.

Úgy véli, a magyar ökölvívóedzők tudását fejleszteni kell, a Testnevelési Egyetemre 13 fiatal jelentkezett képzésre, amelytől sokat várnak. Hozzátette: szükség van nemzetközi edzői tapasztalatokra. Erdei Zsolt arról is beszélt, hogy sok hátrányos helyzetű gyerek választja ezt a sportot, őket felkarolják, nevelik őket. Szerinte ugyanis az ökölvívás kiváló sport arra célra, hogy hátrányos helyzetű fiatalok integrálódását segítse a szociális életbe.

A HVG egy asztalhoz ültette a főváros három egykori főépítészét, akik többek között a túlszabályozásról, építészeti hulladékról és az alkudozó önkormányzatokról is elmondták véleményüket.

Schneller István azt mondta: jó ötletnek tartja a Várbazár megépítését vagy a Kossuth tér megújítását, de előfordult olyan is, hogy a lobbisták ötletrohamának engedve bólintott rá a kormány egy-egy kormányzati negyedre vagy múzeumra. Finta Sándor szerint hiányzik egy stratégiaalkotó, ellenőrző testület Budapestről, amely egyben látná és tervezné, értékelné a fejlesztéseket. Beleznay Éva pedig úgy véli, hogy minden beruházás felértékeli környezetét, és senki nem törődik azzal, hogy mi lesz a szalagvágás után, ki és miből működteti majd a létesítményt, és milyen terhet jelent ez a közösségnek vagy önkormányzatnak.

A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018