eur:
392.77
usd:
366.59
bux:
66769.81
2024. április 26. péntek Ervin
Előítéletektől szenvednek a nevelőszülők mellett felnőtt fiatalok

Előítéletektől szenvednek a nevelőszülők mellett felnőtt fiatalok

Jól érzik magukat és megállják a helyüket az életben azok a fiatalok, akik nevelőszülőknél nevelkedtek, mert valamilyen ok miatt saját családjukból kiemelték a szakemberek. A rendszernek azonban vannak hiányosságai, amelyre az SOS Gyermekfalu kutatása is rámutatott.

A tanulmány minőségileg kívánta megismerni a fiatalok sorsát – hangsúlyozta az InfoRádiónak Szilvási Léna, az szervezet gyermekvédelmi programigazgatója. A kutatásra tíz – több éve önállóan élő és boldoguló – önkéntes jelentkezett, akik elmesélték az eddigi életútjukat, az SOS Gyermekfaluval kapcsolatos élményeiket, valamint azt, hogy hogyan boldogulnak az életben. Azokat a személyeket is megkérdezték, akiket ők az életükben legfontosabb személyként jelöltek meg.

A felmérésből kiderült, hogy vannak, akiknek fontos alapot jelentett a szervezet által nyújtott segítség, és az integrálásra jelentkező fiatalok élete jól alakult, és jól tudják használni a megszerzett tapasztalatokat. Bár azt is tudni kell, hogy általában azok jelentkeznek az ilyen beszélgetésre, akik elégedettek a jelenlegi helyzetükkel – tette hozzá Szilvási Léna.

A váltásokat és új helyzeteket nehezen élik meg a gyermekek, ilyen lehet a nevelőszülő- vagy helyszínváltás. Olykor hónapokat vesz igénybe, míg hozzászoknak az új életkörülményekhez – hangsúlyozta a szakértő. Mivel a fiatalok véleményét tartják a legfontosabbnak, ezért minél több hasonló kutatást, beszélgetést szeretnének szervezni a jövőben, hogy megtudják, mi az, amin változtatni kell. Arra ösztönzik a beszélgetésre jelentkezőket, hogy bátran és őszintén mondják el véleményüket. Sokan elmesélik, hogy a társadalom gyakran előítéletesen viszonyul hozzájuk, és olyan atrocitások érik őket, melyekkel mások nem találkoznak.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Reagál az OTP Csányi Sándor szavaira

Reagál az OTP Csányi Sándor szavaira

Gazdasági, a piaci folyamatokat esetlegesen befolyásoló adatok tekintetében ma érkezik itthon a MNB tavalyi utolsó negyedéves lakásárindexe, de az S&P Global Ratings hitelminősítői felülvizsgálata is kiemelkedő fontosságú esemény lesz: magyar szempontból azért is kulcsfontosságú az S&P osztályzata, mert a három nagy hitelminősítő közül jelenleg náluk a legrosszabb a besorolásunk, a BBB mínusz osztályzat egyetlen fokozattal van a befektetésre ajánlott kategória határa felett. Vállalati fronton ma is az amerikai gyorsjelentések lesznek a fókuszban, a héten a technológia szektor nagyágyúi közül többen jelentenek. A magyar piacon az OTP-re figyelhetnek elsősorban a befektetők, ma tartja közgyűlését a nagybank, ahol beszédet mond Csányi Sándor, a bankcsoport elnök-vezérigazgatója. A részvénypiaci folyamatokkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×