INFORÁDIÓ 

2018. március 18. vasárnap
Ede, Sándor

Óriási tumultus a Liszt Ferenc repülőtéren

InfoRádió
Minden idők legerősebb szeptemberi utasforgalmát rögzítették a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren szeptemberben.

A Budapest Airport közleménye szerint az év első kilenc hónapjának összesített statisztikái szerint az éves forgalomnövekedés elérte a 14,5 %-ot. Ehhez az is hozzájárult, hogy igencsak erős volt az utasforgalom szeptemberben, 1 247 352 utas érkezett és indult a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről, és ez a szám még tavaly július-augusztusban, vagyis az idegenforgalmi csúcsidőszakban is rekordnak számított volna. A repülőgépek kapacitásának növekvő kihasználtságát jelzi, hogy a le- és felszállások száma „mindössze” 5,9 %-kal nőtt.

A budapesti forgalom növekedése majdnem a kétszerese az amúgy szintén örvendetesen növekvő európai átlagnak, ami idén elérte a 8 %-ot. A kiemelkedő budapesti forgalomnövekedés hátterében számos tényező együttes megléte játszhat szerepet: tovább növekedett Magyarország és Budapest turisztikai vonzereje, a turisták számára továbbra is kedvező a forint-euró árfolyam, a Budapest Airport tovább folytatja marketing-hadjáratát az újabb légi járatok elhódításáért.

Jövőre elkészül az új 10 ezer négyzetméteres 2B-oldali utasmóló, idén felújították az 1-es futópálya betonját, decemberre elkészül a repülőtéri szálloda, két új logisztikai központot adtak át. 2019-re pedig a tervek szerint emeletes parkolóház épül a 2-es terminál előtti területen.

A címlapról ajánljuk