eur:
389.14
usd:
361.9
bux:
68882.55
2024. május 7. kedd Gizella
Nagy közös tüntetést szervez az ellenzék október 23-ra

Nagy közös tüntetést szervez az ellenzék október 23-ra

A Kossuth térre hívják híveiket az új választási rendszer koncepciójában megegyező pártok és civil szervezetek.

A Közös Ország Mozgalom szervezésében több ellenzéki párt, a Demokratikus Koalíció, az Együtt, a Liberálisok, a Modern Magyarország Mozgalom, a Momentum Mozgalom, a Magyar Szocialista Párt, a Párbeszéd Magyarországért és a civil szféra prominensei közös demonstráción követelik az igazságtalanságok és az ezekért felelős túlhatalom felszámolását - tudta meg a hvg.hu.

A Közös Ország Mozgalom közleménye szerint csatlakozhat még a fenti névsorhoz az LMP, az ő részvételük egyeztetés alatt, de a Jobbik biztosan nem csatlakozik a tüntetőkhöz. A mozgalom október 23-án délután fél ötre a Kossuth térre hívta a választási rendszer megalkotásában részt vevő pártokat és azokat a civileket, akik eddig is az igazságtalanságok megszüntetésén munkálkodtak, hogy közösen határozzák meg azokat a követeléseket, amelyeket a magyar társadalom egy új, igazságos hatalommal szemben támaszt.

A tüntetésen beszédet mondanak az aláíró pártok és az igazságtalanságokért küzdő civil szervezetek képviselői, a vezérszónok a Közös Ország Mozgalom képviseletében Gulyás Márton.

A Momentum  csak akkor vesz részt a rendezvényen, ha minden, a választási rendszer koncepciójának kidolgozásában részt vevő párt is megjelenik. 

Címlapról ajánljuk

Salát Gergely: Hszi Csin-ping látogatása Magyarország Kína melletti markáns kiállását is jutalmazza

A kínaiak a fő világpolitikai stratégiája most a saját mozgástér bővítése, és a jövőben a többpólusú világrend kialakítása – mondta Salát Gergely, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt a kínai elnök látogatásának jelentőségéről, a pekingi diplomácia módszereiről, a küldöttség összetételéről és az orosz–kínai viszonyról is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
Megmaradt az ötnapos tőzsdei győzelmi sorozat a tengerentúlon

Megmaradt az ötnapos tőzsdei győzelmi sorozat a tengerentúlon

Gazdasági adatok tekintetében ma Németországból érkeztek fontos számok az ipar kilátásaival kapcsolatban, ezen kívül megjött az európai kiskereskedelmi adat is, illetve a hazai kiskereskedelmi számok is. Tegnap kimondottan jó hangulatban zajlott a kereskedés a tőzsdéken, nagyot tudott a hazai piacon ralizni az OTP. A magyar tőzsdén a Richter volt a legjobban teljesítő nagypapír, emellett pedig kitartott a tegnapi széleskörű optimizmus a piacokon, a vezető európai részvényindexek ezúttal is határozott pluszban álltak meg, míg Amerikában óvatos emelkedést láthattunk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×