Infostart.hu
eur:
382.2
usd:
328.23
bux:
108922.07
2025. december 7. vasárnap Ambrus
Változtatásra készülnek a diszkont légitársaságok

Változtatásra készülnek a diszkont légitársaságok

A téli szezon kezdetével érdemes odafigyelni a repülőjegy foglalásnál, ugyanis két fontos változás már biztosan lesz a kézipoggyászokat illetően.

A Wizz Air október végétől ingyenesen enged fel egy, a korábbinál nagyobb kézipoggyászt a fedélzetre, míg a Ryanair fejenként kettő helyett egy, kisméretű kézitáskát engedélyez az utastérben.

A korlátozások nem érintik a repülőtéren vásárolt termékeket, amelyeket az utasok továbbra is ingyenesen felvihetnek az utastérbe.

Az ír légitársaság november 1-től a korábbi kettő helyett egy, kisebb (35x20x20 cm méretű) kézipoggyászt enged fel a fedélzetre. A másik, nagyobb méretű csomagot az utasoknak a beszállító kapuknál díjmentesen le kell adniuk, kivéve, ha az elsőbbségi szolgáltatások valamelyikét választották. A korlátozásra a légitársaság tájékoztatása szerint azért volt szükség, mert a túl sok csomag elhelyezése gyakran járatkéséshez vezetett. Ugyanakkor a légitársaság a plusz feladott poggyász súlykorlátját 15-ről 20 kilogrammra növelte, míg a feladás díját 35-ről 20 euróra csökkentette.

A Wizz Air is változtat poggyászkezelési irányelvein 2017 őszén: a magyar hátterű légitársaság október 29-től lépteti életbe új szabályzatát, mely szerint a korábbi 42x32x25 cm-es helyett egy nagyobb, 55x40x23 cm méretű, maximum 10 kg tömegű kézipoggyászt az utasok ingyenesen felvihetnek a fedélzetre. Fontos tudni azonban, hogy a Wizz Air csak azok számára garantálja, hogy nagyméretű kézipoggyászuk felfér a fedélzetre, akik elsőbbségi beszállás szolgáltatást választottak.

Címlapról ajánljuk
Vinkó József: én is megdöbbentem, milyen titkokat, rejtett történeteket mutatnak Budapest egyes gasztrohelyei

Vinkó József: én is megdöbbentem, milyen titkokat, rejtett történeteket mutatnak Budapest egyes gasztrohelyei

Nagyon is létezik gasztroturizmus – mondta Vinkó József, a Magyar Konyha magazin főszerkesztője az InfoRádió Aréna című műsorában, és felhívta a figyelmet újonnan összeállított gasztroséta helyekre. Beszélt arról is, hogy a hozzánk látogató külföldiek hetven százaléka milyen ételt keres, és hogy leáldozik-e a fine dining csillaga. Megtudhattuk tőle azt is, miért „házasítják” a japán és a perui konyhát.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2025.12.08. hétfő, 18:00
Szlávik János
a Dél-Pesti Centrumkórház infektológiai osztályának vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×