eur:
393.91
usd:
365.01
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Lázadnak a sportorvosok - lapszemle

Sok konyhai pára és szagelszívó pocsék eredményt ért el a Tudatos Vásárlók Egyesületének tesztjén, amelyen 31 készüléket vizsgáltak – írja a Napi.hu.

Lázadnak a sportorvosok az új szabályozás ellen – közli a Magyar Nemzet. Egy rendeletmódosítás következtében ugyanis bizonyos esetekben a sportorvos feladatait az amatőr sportoló háziorvosa vagy házi gyermekorvosa is elláthatja. A Magyar Sportovostársaság vezetősége korábbi állásfoglalásában megdöbbentőnek nevezte, hogy gyengítik a sportegészségügyi ellátórendszer szakemberbázisát.

Iskoláink egy része leragadt a XX. században, éppen ezért mind a tartalomnak, mind az oktatási módszereknek meg kell újulniuk – mondta a Magyar Időknek adott interjúban Csépe Valéria, az új alaptantervet megalapozó fejlesztési projekt vezetője, aki arról is beszélt, hogy kevesebb tényanyagra és több képesség- és készségfejlesztésre lesz szüksége a jövő diákjának. Mint mondta: van amit túl korán tanulnak a gyerekek és van, amit teljesen fölöslegesen oktatnak kétszer.

Sok konyhai pára és szagelszívó pocsék eredményt ért el a Tudatos Vásárlók Egyesületének tesztjén, amelyen 31 készüléket vizsgáltak – írja a Napi.hu. A teszt győztesének legnagyobb hátránya, hogy közel félmillió forintba kerül, ám az ár nem feltétlenül irányadó és az első 6 készülék között vannak 60 és 120 ezer forint között kapható termékek is. Bővebben a tesztről a portálon olvashatnak.

A Világgazdaság szerint óriási mozgástér van az államkasszában, hiszen a második negyedévet is pluszban zárta a kormányzati szektor, így az első fél évben 270,5 milliárd forint – a GDP 1,5 százaléka – volt a többlet a Központi Statisztikai Hivatal előzetes adatai alapján. Németh Dávid, a K&H Bank vezető elemzője szerint izgalmas hónapokra lehet számítani azt illetően, mi lesz a kormámykasszában lévő többlettel.

Kivonulhat a Tesco Magyarországról, sőt a négy kelet-közép-európai leányvállalatot magába foglaló Tesco Europe-tól is meválhatnak 2018-ban, amennyiben a helyi munkavállalók nem állnak el követeléseiktől – közli a Magyar Idők. A lap információi szerint ugyanis az anyacég a régiós üzleti terv alapján egyáltalán nem tervezi tovább emelni a bérkiadásait.

Hamarosan korlátozhatják a dél-amerikai baromfi Európai Unióba való behozatalát – olvasható a Magyar Nemzetben. A brazíliai baromfit ugyanis nem az európai szokás szerint, léghűtéssel tartják frissen kopasztás után, hanem alacsony hőmérsékletű folyadékba, vegyszerezett vízbe mártják, ám e vegyszerek Európában nem megengedettek, csupán egyelőre elnézik mindezt a hatóságok Brazíliának.

Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Az Iszlám Állam mellett ukrán katonai hírszerzést sejti a 137 ember halálát követelő múlt pénteki terrortámadás mögött Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy folyamatosan erősödik az együttműködés Irán, Oroszország és Kína között, és részletesen szólt arról is, hogy miért fontos az izraeli miniszterelnöknek, hogy háborúzzon a gázai övezetben, és kik támogatják ebben.

MNB: megnőtt a forint inflációra gyakorolt hatása

A korábban vártnál mérsékeltebb növekedés, alacsonyabb, de az év közben kissé emelkedő infláció vár a magyar gazdaságra az idén – derül ki a Magyar Nemzeti Bank inflációs jelentéséből, amely 2025-re vetíti előre a 3 százalékos inflációs cél elérését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Negyedik napja erősödik a forint

Negyedik napja erősödik a forint

Csütörtökön kezdetben az euróval és a dollárral szemben is gyengült a forint, utóbbival szemben nagyobb mértékben, később azonban valamelyest korrigált a magyar fizetőeszköz. Ma megjelent a Magyar Nemzeti Bank Inflációs jelentése, amelyben többek között azt írták, hogy a forint gyengélkedése és a szolgáltató cégek visszatekintő árindexálása is hozzájárul ahhoz, hogy a 3%-os inflációs  célt csak 2025-ben éri el a jegybank.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×