eur:
394.66
usd:
369.26
bux:
65234.11
2024. április 23. kedd Béla
Tarlós István ezt tette a hírhedt fakockával

Tarlós István ezt tette a hírhedt fakockával

A főpolgármester megnyugodott, hogy végre elindul a a 3-as metró felújítása. A kivitelezés gyakorlatilag már megkezdődött. Nem beszélve a szerelvények felújításáról, ami egy éve folyik.

A fanyalgás rögtön elindult. Eddig az volt a baj, hogy a munka nem kezdődik, most az a nóta járja, hogy a ciklus végére nem fejeződik be - nyilatkozta Tarlós István az Indexnek.

A főpolgármester arról is beszélt, hogy a metró október végétől, november elejétől nem fog járni, de persze az északi szakaszról beszélünk.

Tarlós István kérdésre válaszolva kijelentette, hogy lesz elegendő autóbusz és buszvezető is a metró pótlására.

Mint mondta: "A BKV vezérigazgatója biztosított arról, hogy kellő számú buszvezető lesz majd."

A metrókocsik felújításáról azt mondta: összesen 13 szerelvény van Budapesten, ebből 7 közlekedik hatósági engedéllyel.

Szóba került a "fakocka" is. Erről a főpolgármester azt a tájékoztatást adta, hogy "a BKV vezetőjénél van. De ne kavarjuk azt, ami úgyis zavaros. Egy bizonyos. Ezeknek az ajtóhibáknak egyike sem szoftverhibából ered, hanem olyan külső mechanikus tényező hatására, ami még tisztázatlan."

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Berobbant a mesterséges intelligencia a vállalatok életébe, mindenki beszáll az AI-versenybe

Berobbant a mesterséges intelligencia a vállalatok életébe, mindenki beszáll az AI-versenybe

Az első számú globális megatrend lett a mesterséges intelligencia boom, ami alapjaiban ír át üzleti modelleket, diszruptálhat iparágakat és felborítja az eddigi játékszabályokat. Egy teljes konferencianapon keresztül azzal foglalkozunk az AI in Business c. rendezvényünkön, milyen változásokat hoz az AI az üzlet számára az egyes szektorokban és területeken. Mellébeszélés helyett üzleti stratégiákat, valós megoldásokat és use case-eket mutatnak be a témát ismerő tanácsadók, IT-beszállítók, és azok a vállalati vezetők, akik már aktívan keresik vagy már meg is találták az AI-ban rejlő üzleti lehetőségeket. A Portfolio AI in Business rendezvényéről ebben a cikkünkben számolunk be.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×