eur:
387.02
usd:
356.44
bux:
68854.65
2024. május 17. péntek Paszkál
Jön a nagy zuhé - íme a friss hírek

Jön a nagy zuhé - íme a friss hírek

Három megyére másodfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat, de lesz, ahol sütni fog a nap.

A meteorológiai szolgálat szerint az éjszaka folyamán délnyugat felől egy kiterjedt csapadékzóna éri el a dunántúli térséget, kedd éjfélig ott sokfelé számíthatunk ismétlődő esőre, záporra.

A legnagyobb csapadékmennyiség a Dunántúl nyugati felén várható, ahol a 24 órás csapadékösszeg területi átlagban is elérheti a 20, a nyugati megyékben a 30 mm-t. Lokálisan, intenzívebb csapadékgócokban azonban akár ennél több,

50-60 mm csapadék is összegyűlhet.

Emiatt Győr-Moson-Sopron, Vas és Zala megyére narancs, vagyis másodfokú, míg további három megyére, Komárom-Esztergomra, Somogyra és Veszprémre elsőfokú figyelmeztetést adtak ki.

Az ország nagy részén túlnyomóan borult időre számíthatunk, de a Tiszántúlon szakadozottabb lesz a felhőzet, ott kevés napsütés is lehet - közölte hétfő este a meteorológiai szolgálat.

Erős szél, kettősfronti hatás

Az Időkép előrejelzése szerint délkeleten erős déli, másutt élénk, erős északi, északkeleti szél várható. Délen, délkeleten még 19-25, máshol csupán 12-18 fokra van kilátás. Kettősfronti hatásra kell számítani.

Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József: százszázalékos biztonság minden intézkedés ellenére sincs

Kis-Benedek József: százszázalékos biztonság minden intézkedés ellenére sincs

A Robert Fico elleni merényletnek hatása lehet az európai parlamenti választási kampányra is, ám a politikusokat a választások előtt nehéz lesz meggyőzni arról, hogy távolságot tartsanak az emberektől – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora.

Hankó Balázs az Arénában: roppant veszélyes az új uniós felsőoktatási javaslat

Az Európai Bizottság továbbra sem válaszol a magyar kormány novemberi levélére – mondta a június végén lejáró Erasmus-megállapodás jövője kapcsán Hankó Balázs az InfoRádió Aréna című műsorában. A Kulturális és Innovációs Minisztérium felsőoktatásért, innovációért, szakképzésért és felnőttképzésért felelős államtitkára beszélt a Pannónia Ösztöndíjprogramról, a felsőoktatási bérek rendezéséről és a felvételizők számának alakulásáról is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×