eur:
393.85
usd:
367.85
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Holnap megszavazhatja a parlament a korrupcióügyi változtatásokat - a nap hírei

A Ryanair nyilvánosságra hozta, hogy pontosan mely járatait töröli október végéig. Magyarországra is kerülhetett abból a Németországban gyártott nugát szelet típusból, amelyben egy vásárló üvegdarabot talált.

Akár már kedden megszavazhatja az Országgyűlés, hogy a korrupciós bűncselekmények elévülési ideje 12 évre nőjön, a Fidesz ugyanis támogatta az erről szóló ellenzéki kezdeményezést. Kósa Lajos, a kormánypárt leköszönő frakcióvezetője bejelentette: kezdeményezi, hogy az előterjesztésről a házszabálytól eltérve döntsenek. Korábban ellenzéki pártok, Vágó Gábor, volt LMP-s képviselő kezdeményezésére aláírásgyűjtésbe kezdtek azért, hogy a kérdésben népszavazást lehessen kiírni.

A munkaalapú gazdaság kialakítását és a brüsszeli kényszerbetelepítések elleni küzdelmet emelte ki a miniszterelnök a parlament őszi ülésszakát megnyitó felszólalásában. Orbán Viktor megerősítette, hogy nemzeti konzultációt indítanak az úgynevezett Soros-tervről.

Vona Gábor, a Jobbik elnöke úgy reagált: a kormánypártok az elmúlt hét évben leszállópályára állították az országot. Tóth Bertalan az MSZP frakcióvezetője szerint az embereket foglalkoztató valódi kérdésekről kellene szólnia a nemzeti konzultációnak. Szél Bernadett, az LMP frakcióvezetője kiemelte: a jövő évi választás arról szól majd, hogy Magyarország le tudja-e rázni az elmúlt harminc év politikáját. Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője pedig a kettős felelősséget, a védekezést és a segítségnyújtást vetette fel a migrációval összefüggésben. Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője szerint Európának a maga kezébe kell vennie a sorsát.

Az unió határvédelmi ügynöksége szerint jelentősen csökkent az unióra nehezedő migrációs nyomás az év első 8 hónapjában. A Frontex augusztusban mintegy 12 ezer 200 illegális határátlépést észlelt az unió külső határait érintő 4 fő migrációs útvonalon. Az Olaszországba érkező bevándorlók száma mintegy kétharmaddal csökkent az előző hónaphoz képest, azonban Spanyolországban továbbra is jelentős a migrációs nyomás.

A lombik-program támogatását nem csökkentik, hanem növelni is fogják - erősítette meg a családügyi államtitkár. Novák Katalin az Inforádió Aréna című műsorában elmondta, hogy már meg is jelent az arról szóló döntés, hogy miként növelik a beavatkozások számát és a gyógyszerek támogatását. Hangsúlyozta, hogy igyekeznek megtenni mindent azért is, hogy a várakozási idő is a lehető legrövidebb legyen. Azt is fontosnak nevezte, hogy a párok kapjanak tájékoztatást az alternatív módszerekről is.

Budapestet is érintik a Ryanair járattörlései. A fapados légitársaság honlapján nyilvánosságra hozta, hogy pontosan mely járatait fogja törölni október végéig. London Stansted illetve Brüsszel Charleroi és a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér között közlekedő járatok nem indul majd el. A teljes lista elérhető a légitársaság honlapján. Az utasokat e-mailben kapnak majd értesítést, hogy kérhetnek-e ingyenes átfoglalást vagy visszatérítést. A Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetsége ugyanakkor arra figyelmeztet, hogy a légitársaság egyéb károkat, például az autóbérlés vagy szállásfoglalás költségeit nem köteles megtéríteni.

Határon átnyúló, közös kerékpáros turisztikai hálózatot alakít ki Szlovénia és Magyarország uniós támogatásból. A tervek szerint a következő három évben 344 kilométernyi kerékpárutat jelölnek ki, Lendva és Rédics között pedig egy kerékpáros határátlépési pontot is létesítenek.

Magyarországra is kerülhetett abból a Németországban gyártott nugát szelet típusból, amelyben egy vásárló üvegdarabot talált. A bio, vegán, ropogós rizses nugát szeletet a Rossmann drogériákban lehetett kapni. A terméket már levették a polcokról, a már megvásároltakat pedig blokk nélkül is visszaveszik.

Javítaná az emlőrákos betegek életkilátásait egy új, magyar kutatók által alkalmazott terápia. A kezeléssel azt szeretnék elérni, hogy a gyógyszerekkel szemben ne alakuljon ki ellenállás a daganatokban - közölte a Magyar Tudományos Akadémia. Szakács Gergely, az Természettudományi Kutatóközpont kutatója és az eddigi eredményeket biztatónak tartják és úgy vélik, mindez pozitív hatással lehet az emlőrákkal kezelt nők életkilátásaira.

Újabb hurrikán tombol a karibi térségben, a Maria már hármas fokozatúra erősödött. A viharzóna jelenleg Martinique-től keletre jár, és óránként 195 kilométeres széllel pusztít. Barbados szigetének egyes lakóövezeteit már elárasztotta a vasárnap óta szakadó eső. Puerto Rico a Mariára készülve ismét megnyitotta az óvóhelyeket, illetve elővigyázatosságból leszereltette a darukat az építkezéseken.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×