eur:
394.24
usd:
365.15
bux:
65524.89
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Itt vannak a BKK tervei a metrófelújítás idejére

Itt vannak a BKK tervei a metrófelújítás idejére

Társadalmi egyeztetés kezdődik az M3-as metróvonal északi szakasza felújításának mobilitási tervéről - közölte a BKK.

A BKK társadalmi egyeztetésre bocsátja az M3-as metróvonal felújításának első üteme – a metró Újpest és a Lehel tér közötti pótlása – idejére kidolgozott forgalmi rendet bemutató mobilitási tervét.

Az Újpest-Központ és a Lehel tér közötti szakaszon várhatóan egy évig nem közlekedik majd az M3-as metró, pótlására a BKK – megvizsgálva, hogy várhatóan miként rendeződik majd át a forgalom –lakótérségekre lebontott, részletes mobilitási tervet dolgozott ki. A belváros elérése érdekében az utasok igénybe vehetik az Újpest-Központ és a Lehel tér között közlekedő metrópótló autóbuszokat, valamint a belváros gyorsabb elérését biztosító alternatív eljutási lehetőségeket.

A metrópótlási tervek részletesen a www.bkk.hu/te/m3-eszak oldalon térségenként, interaktív, térképes felületen ismerhetők meg, ezen az oldalon keresztül véleményezheti bárki a tervezetet hétfőtől szeptember 17-én éjfélig. A metrópótlás miatt kényszerűen megnövekedik majd az utazási idő, esetenként több átszállásra lesz szükség, amiért a BKK az érintettek türelmét kéri. 

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Jó sztorik a magyar tőzsdén

Jó sztorik a magyar tőzsdén

Reggel Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés, ezt követően Európában és Amerikában is óvatos emelkedést láthatunk a tőzsdéken. A magyar piacon különösen jó ma a hangulat, izgalmas befektetési sztorikban nincs hiány: jelentős pluszban áll a Waberer's részvénye, miután kiderült, hogy a társaság sikeresen lezárta a szerb disztribúciós piac meghatározó szereplőjének, az MD International többségi részesedésének felvásárlását. Ezen felül magas forgalom mellett emelkedik a PannErgy részvénye is, miután rekord évről tudott beszámolni a társaság bevétel és profit szinten is. Délután pedig az Alteo is bejelentette, hogy az egy részvényre jutó 200 forintos alap osztalék mellett 200 forintos rendkívüli osztalékot javasol részvényenként. Ami a gazdasági eseményeket illeti, ma az USA-ban a lakáspiaci adatok mellett az 5 éves inflációs várakozásokat is közzéteszik. Legutóbb növekedtek a várakozások, ami semmiképp nem jó hír a Fed számára.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×