eur:
389.7
usd:
363.56
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Új veszélyre figyelmeztetnek az eső után

Új veszélyre figyelmeztetnek az eső után

Hétfő reggelre tovább szakadozik a felhőzet, de marad a hűvös, őszi idő. A nyári meleg után váratlannak ható veszélyforrásra is felhívják a figyelmet a meteorológusok.

Vasárnap napközben erősen felhős vagy borult lesz az ég, a keleti országrészben átmeneti napos időszakokkal. Többfelé várható eső, zápor keleten néhol zivatar is lehet, majd estére a Dunántúl nagy részén megszűnik a csapadék.

Hétfő reggelig az ország északkeleti, keleti harmadán túlnyomóan borult marad az ég többfelé esővel, záporral, esetleg zivatarral. A Dunántúlon, majd hajnaltól a középső megyékben tovább szakadozik, csökken a felhőzet, és ezeken a területeken egyre kevesebb helyen lehet csapadék.

A kevésbé szeles, gyengén felhős délnyugati tájakon reggelre párássá válhat a levegő, ködfoltok képződhetnek.

A többfelé élénk északnyugati szél helyenként megerősödhet. A késő esti 11, 17 fokról reggelre 7 és 14 fok közé hűl le a levegő, délnyugaton lesz a leghűvösebb - írta honlapján az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Élénk szél, átvonuló esőfelhők

Hétfőn a Dunántúlon változóan felhős lesz az ég, másutt viszont eleinte még sok lesz a felhő, az ország északkeleti harmadában eshet az eső. Utóbbi területeken csak délután, estefelé szakadozik fel a felhőtakaró. Az északnyugati szél megélénkül, helyenként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8 és 14, a legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 22 fok között alakul.

Kedden ismét felhők jönnek: eleinte csak változó mennyiségű felhő lesz az égen, majd délután észak felől átmenetileg erősen megnövekszik a felhőzet. Néhol kisebb eső előfordulhat. Az élénk nyugati szelet helyenként erős lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8 és 14, a legmagasabb nappali hőmérséklet 19 és 24 fok között alakul.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×