eur:
394.13
usd:
365.33
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta
Orbán Viktor nehéz jövőt vázolt a diákoknak

Orbán Viktor nehéz jövőt vázolt a diákoknak

A magyar felsőoktatás napján a pécsi egyetem alapításának 650 éves évfordulója alkalmából a Kodály Központban rendezett díszünnepségen a kormányfő arról is beszélt, hogy Európa a 24. órában van.

Milyen lesz a gyerekek jövője? Európát is ezt foglalkoztatja - mondta Orbán Viktor a beszédében, hozzátéve, hogy jövőképek vitája, sokszor harca is zajlik ma a világban. "De mi már tudjuk, hogy valójában csak kétféle jövő van. Az egyik, amit mi választunk magunknak. A másik, ami akkor érkezik el, ha ülünk, várunk, vitatkozunk, és végül mások döntenek helyettünk és felettünk".

Kijelentette: amilyen jövőt a mostani diákok választanak maguknak, olyan lesz Magyarország és Európa jövője.

Volt idő, nem is olyan régen, amikor elég volt a fő európai áramlatra rácsatlakoznunk - mondta Orbán Viktor. "A mi nemzedékünk még arra tehette fel az életét, hogy megalkuvás nélkül törekedjen a függetlenségre, a szabadságra, Európa újraegyesítésére. De a diákoknak már új utakat és más megközelítést kell keresniük. Ha ma hagyjuk magunkat arra sodortatni, amerre Európa tart, el fogunk veszni" - jelentette ki.

Európa ma ismert arca el fog tűnni, ha hagyjuk, hogy a már megindult változás tovább folytatódjon - hangsúlyozta a miniszterelnök.

"Európa a 24. órában van. Megjelentek az önfeladás első jelei.

Megjelentek azok a szellemi-politikai irányzatok és vezetők, akik szerint felesleges ellenállni, jöjjön az, aminek jönnie kell. Az elöregedő, elfogyó ősi európai nemzetek helyett egy kevert népességű és értékrendű Európa eljövetele szükségszerű. Ez az új prófécia" - vázolta a kormányfő.

Neki azonban nem ez a meggyőződése. Szerinte a magyar jövőt azok a fiatalok jelentik, akik, mernek az árral szemben evezni; akik elég bátrak, hogy a családot és a hagyományos, európai értékeket válasszák a multikulturalizmus ellen; akik szabadon gondolkodnak és nem hagyják magukat szellemi gúzsba kötni.

Intézkedések

Orbán Viktor szerint a családok és iskolák az elmúlt évek nagy nyertesei. Soha ennyi gyerek nem jutott még ingyen tankönyvhöz és iskolai étkezéshez, mint most. "Új iskolafejlesztési programot indíthattunk, több mint 500 iskolában fejlesztés kezdődik sok tízmilliárd forint értékben. 2018-ban már 552 milliárd forinttal többet fordítunk oktatásra, mint tettük 2010-ben" - hangsúlyozta a kormányfő.

Arról is beszélt, hogy "Pécs nincs jó költségvetési helyzetben, ezt meg kell oldani; ennek van egy tudása, hogy hogyan kell csinálni. Aki megcsinálta a bajt, az csinálja meg a rendet is". Hangsúlyozta: a kormányra lehet számítani és "mi a pécsi emberek mögött fogunk állni".

"Legyenek kedvesek és támogassanak bennünket" - mondta az összegyűlt pécsieknek Orbán Viktor.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 28. 21:46
×
×
×
×