eur:
378.63
usd:
348.02
bux:
58010.99
2023. december 2. szombat Melinda, Vivien

Fiai is elmentek a Diana tiszteletére létrehozott emlékkertbe

Vilmos és Harry herceg lerótta tiszteletét az édesanyjuk, Diana emlékére kialakított emlékkertben szerdán, a néhai hercegnő halála 20. évfordulójának előestéjén.

A hercegek és Vilmos felesége, Katalin hercegnő találkozott Sean Harkinnal, Kensington-palota környezetében lévő ideiglenes kert tervezőjével.

"A mai esemény alkalmat nyújt arra, hogy Vilmos és Harry herceg a nyilvánosság előtt lerója tiszteletét anyja és az általa elért dolgok előtt" - áll a palota közleményében. A közönség számára nyitott, Diana kedvenc virágaival - fehér rózsákkal, liliomokkal és kardvirágokkal - teleültetett White Garden a hagyományok szerint "békés és elmélkedésre alkalmas helyet kínál a látogatók számára.

Az eseményen megjelent több olyan jótékonysági szervezet képviselője is, amelyek Diana támogatását élvezték. Más hivatalos programot az évforduló alkalmából nem tervez a palota.

A hercegek a szitáló esőben megtekintették a járókelők által a Kensington-palota előtt elhelyezett tengernyi virágot és gyertyákat is. Harry az egyik megemlékezőtől átvett egy csokor virágot és a többi közé helyezte.

Diana, a "szívek királynője" 36 éves korában, 1997. augusztus 31-én vesztette életét egy párizsi autóbalesetben, partnerével, Dodi al-Fayeddel együtt. Ekkor már elvált a brit trónörökös Károly hercegtől, akivel 1981-ben kötött házasságot.

Címlapról ajánljuk
Nyilatkozatok - Nem lenne meglepetés a továbbjutásunk
Labdarúgás, Eb-2024 - sorsolás után

Nyilatkozatok - "Nem lenne meglepetés a továbbjutásunk"

A magyar labdarúgó-válogatott Eb-kijutásban kulcsszerepet vállaló kapusa amondó, nem gyilkos a szombati, hamburgi sorsoláson kialakult német, magyar, skót, svájci csoport a 2024-es labdarúgó-Eb-re. Nagy Ádám szerint "abszolút van keresnivalónk", de nem szabad elkiabálni semmit. Marco Rossi szerint Svájc, Skócia és Magyarország hármasa közül bármelyik bármelyiket megverheti a továbbjutó helyekért zajló küzdelemben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.12.04. hétfő, 18:00
Nagy Márton
gazdaságfejlesztési miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×