eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Bírósági eljárást is fontolgat a megbírságolt Magyar Telekom

Bírósági eljárást is fontolgat a megbírságolt Magyar Telekom

A Magyar Telekom nem ért egyet a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) álláspontjával, a nem jogerős határozat ellen fellebbez, valamint megfontolja a jogerős határozat bíróságon való megtámadását - közölte a társaság pénteken.

A Magyar Telekom ezt annak kapcsán közölte, hogy az NMHH jogtalan versenyelőnyszerzés és szabálytalan általános szerződési feltételek miatt összesen 75 millió forint bírságot szabott ki a cégre.

A hatóság pénteki tájékoztatása szerint a Telekom jogszerűtlenül vezette be a Flip Otthon díjcsomagot, amelynek bevezetése után az NMHH két, hivatalból indított általános felügyeleti eljárás során is vizsgálódott. A nagykereskedelmi széles sávú piaci működést sértő magatartás miatt 50 millió, a jogsértő szerződési feltételek miatt pedig 25 millió forintra bírságolták a Magyar Telekomot.

A Magyar Telekom közleményében hangsúlyozta: a Flip Otthon+ csomag értékesítése zavartalan, az ajánlat továbbra is elérhető az ügyfelek számára. A márka sikeres bevezetése és a Flip Otthon+ ajánlat iránti nagy érdeklődés azt bizonyítja, hogy vannak olyan ügyfelek, akik nem igénylik a személyes ügyfélkiszolgálást és a külön szolgáltatásokat, csak egy alapszolgáltatást szeretnének, de azt kedvező áron - közölték.

Hangsúlyozták azt is, hogy a Flip Otthon+ csomag vizsgálata során együttműködnek a hatósággal. Egy új márka beindításakor természetes, hogy vannak hatósági vizsgálatok, eljárások, különösen, ha olyan újszerű, az ügyfelek által egyhangúlag pozitívan fogadott piaci ajánlatról van szó, mint a Flip ajánlata - olvasható a Magyar Telekom közleményében.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×