eur:
394.07
usd:
365.64
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Három fontos teendőt javasol Szijjártó Péter a Horvátországba indulóknak

Három fontos teendőt javasol Szijjártó Péter a Horvátországba indulóknak

A magyar külügyi tárca eddig nem kapott tájékoztatást arról, hogy a Horvátországban pusztító erdőtüzek miatt bárki bajba került volna a kint nyaraló magyarok közül - mondta az InfoRádiónak Szijjártó Péter. A külgazdasági és külügyminiszter ismételten felhívta a figyelmet arra, hogy regisztráljanak a konzuli szolgálatnál a külföldre utazók.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter úgy nyilatkozott, hogy három fontos teendőt javasol a Horvátországba induló magyar állampolgároknak az újabb erdőtüzek után. Elsőként az előzetes, alapos tájékozódást említette, nemcsak a hírekben, hanem a külképviseleten, illetve a konzuli honlapon, ahol szerepeltetik az utasbiztonság szempontjából fontos információkat.

"A másodikként nagyon kérjük a konzuli regisztrációt. Ez néhány perces elfoglaltság az utazás előtt. Ha valaki regisztrál konzuli védelemre, és az adott területen baj van, akkor azonnal tudjuk értesíteni, meg tudjuk keresni, az esetleges kimenekítését meg tudjuk oldani" - mondta a miniszter, aki emellett azt is tanácsolja, hogy kössön mindenki utasbiztosítást, mert ha baj történik, könnyebben tudnak segíteni.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×