eur:
394.23
usd:
370.25
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Meghalt a kórházban a Madeirán megsérült magyar állampolgár - a nap hírei

Meghalt a kórházban a Madeirán megsérült magyar állampolgár - a nap hírei

A vásárlói tudatosság fejlesztésére fordít két év alatt több száz millió forintot a kabinet. Már csaknem másfél milliárd forint az augusztusi viharkár.

Meghalt a kórházban a madeirai fakidőlésben megsérült magyar állampolgár - közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium. A lisszaboni magyar nagykövetség nem tud további magyar érintettségről. A Portugáliához tartozó Madeira szigetén 12-en meghaltak és 52-en megsérültek egy vallási ünnepségen, amikor egy szabadtéri kegyhelyen az összegyűltekre dőlt egy fa.

Az élelmiszerek minőségének emelésére, a vásárlói tudatosság fejlesztésére, valamint a hatékonyabb hatósági fellépésre fordít két év alatt több száz millió forintot a kormány. A tárcavezető feladata lesz a Kiváló Magyar Élelmiszer védjegy megalkotása, illetve a közétkeztetők és ételeik minősítésére is szolgáló program elkészítése.

Magyarországra is szállítottak szennyezett tojást tartalmazó élelmiszert - közölte a Nébih az Európai Unió élelmiszerbiztonsági gyorsriasztási rendszerére hivatkozva. Az érintett tételeket a hatóság zárolja és megteszi a szükséges intézkedéseket.

A Magyar Honvédség technikai fejlesztésekor kiemelt cél a légierő eszközeinek megújítása - jelentette ki a honvéd vezérkari főnök. Benkő Tibor elmondta: új, korszerű gyakorló, felderítő repülőgépek beszerzése kezdődött meg, amelyekkel vissza lehet állítani a hazai pilóta-alapképzés feltételrendszerét.

Elfogadta az augusztus 20.-i rendezvények biztosítási tervét az Operatív törzs. Kara Ákos, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára, a testület vezetője elmondta: a várható időjárásról, a rendezvények lebonyolításáról szombat délután tartanak tájékoztatót.

A Strabag újíthatja fel a 3-as metróvonal 6 északi állomását 24,1 milliárd forintból. A BKV közölte: a tervek szerint a felújítás legkésőbb november elején kezdődik. Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára pedig közölte, hogy további tíz megállóban lesznek liftek a 3-as metróvonalon.

Büntetőfeljelentést tesz a Snétberger Központ ügye miatt az Emberi Erőforrások Minisztériuma. Balog Zoltán tárcavezető az Origo-nak hangsúlyozta: a kormány minden jogi segítséget megad a Snétberger Zenei Tehetség Központnak, és nem hagyja, hogy tönkremenjen az intézmény oktatási infrastruktúrája.

Várhatóan országszerte emelkedni fog a következő napokban a parlagfű pollenkoncentrációja. Az ÁNTSZ Országos Tisztifőorvosi Hivatal Facebook-oldalán azt írja: az Alföldön is, illetve a Dunántúlon is egyre nagyobb területen lehet jelen nagyon magas koncentrációban a parlagfű pollenje.

Nagyboldogasszony ünnepe van augusztus 15-én. Ezen a napon a katolikus egyház Szűz Mária halálára és mennybevételére emlékezik. Szent István király ezen a napon ajánlotta Magyarországot a Szűzanya oltalmába.

Csődöt jelentett az Air Berlin légitársaság, miután a fő részvényes Etihad Airways megvonta anyagi támogatását a német cégtől. Az Air Berlin jelezte: nem módosít repülési tervein, továbbra is lehet a meghirdetett járatokra jegyet venni, és a már lefoglalt jegyek is érvényesek.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×