eur:
394.14
usd:
365.25
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Álhírekkel heccelik a Budapesti Rendőr-főkapitányságot

Az elmúlt hetekben a közösségi oldalakon megjelent „hírekre” reagálva, azok valóságtartamát ellenőrizetlenül megjelentető írásokkal szemben nem lehet közönyös a Budapesti Rendőr-főkapitányság, mint ahogy egyetlen feljelentéssel és bejelentéssel szemben sem.

Egy közösségi portálon megjelent két bejegyzés is beszámol arról, hogy az 1-es villamos útvonalán atrocitás ért egy fiatal lányt, illetve pár nappal később szintén a villamoson utazó fiatal nőt és a vele együtt utazó kutyáját. Számos médiatartalom szolgáltató megkereste a Budapesti Rendőr-főkapitányságot azzal a kérdéssel, hogy milyen nyomozásokat folytat az ügyben - írja a police.hu.

A BRFK egyetlen választ tudott adni a kérdésekre: nem érkeztek feljelentések az ügyekben.

Egyetlen sértett sem tett, sem személyesen sem írásban feljelentést, illetve bejelentést.

Ennek ellenére a Budapesti Rendőr-főkapitányság fontosnak tartotta, hogy tisztázza a közösségi portálon írt bejegyzés alapját. A BRFK kollégái megkeresték azt a fiatal lányt, aki nevében a közösségi portál egy csoportjában először megosztásra került a történet.

Ő egyértelműen kijelentette, hogy a bejegyzés valótlan.

A közösségi portálon a kutyával utazó nővel kapcsolatban megjelent bejegyzésre hivatkozva, 2017. augusztus 14-én állampolgári bejelenés érkezett, melyre reagálva a BRFK X. kerületi Rendőrkapitánysága garázdaság megalapozott gyanúja miatt nyomozást rendelt el.

Hangsúlyozni kívánjuk, hogy a Budapesti Rendőr-főkapitányság minden bejelentésre kiemelt figyelmet fordít, mint ahogyan tette azt az említett villamosvonalon 2017. augusztus 9 - én a délutáni órákban történt szóváltásból eredő garázdaság miatt is. A 17 óra 15 perckor érkezett bejelentésre azonnal reagált - olvasható a rendőrség hivatalos honlapján.

A bejelentést követő 20 perc múlva a Városligetben elfogták és őrizetbe vették a zuglói rendőrök T. Zsolt 21 éves budapesti lakost, aki megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy megtámadott egy utast a villamoson.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 28. 21:46
×
×
×
×