eur:
393.75
usd:
365.16
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Megvan az első nyertes a 3-as metró felújítására

Megvan az első nyertes a 3-as metró felújítására

Ha a szerződéseket szeptember elejére aláírják, akkor októberben megkezdődhetnek a 3-as metró északi megállóinak rekonstrukciói. Várhatóan 2018 novemberében végeznek ezen a szakaszon.

A Strabag Építőpari Zrt. 24 milliárd forintos ajánlatát fogadta el a BKV az érintett 6 metrómegálló rekonstrukciós munkálataira - nyilatkozta a Magyar Nemzetnek Bolla Tibor, a közlekedési társaság vezérigazgatója. A tényleges munkálatok legkésőbb októberben kezdődhetnek.

Ha minden a terv szerint halad, akkor bő egy év alatt megújulhat az Újpest-Központ, az Újpest-Városkapu megálló, a Gyöngyösi utca, a Forgács utca, az Árpád híd és a Dózsa György úti meróállomás.

A BKV bízik abban is, hogy a 3-as metró alagútjának és a biztosító berendezés rekonstrukciójára kiírt tender eredményhirdetésével sem kell tovább várni augusztus végéig.

Az előkészítő munkálatok már július végén elkezdődtek az Újpest-Városkapu metróállomás környékén, A forgalmi korlátozások augusztus végéig  lesznek érvényben. Hasonló munkálatok az Árpád híd környékén is vannak, amelyek várhatóan október végéig befejeződnek.

Dabózci Kálmán, a BKK vezérigazgatója korábban, az InfoRádió Aréna című műsorában kiemelte:

a 3-as metró pótlása kulcsfontosságú lesz az alagút felújítása alatt, összesen 80 jármű szükséges ehhez.

Tarlós István főpolgármester pedig arról beszélt akkor, hogy a főváros a tartalékaiból biztosítja a metróvonal felújításához szükséges forrást.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×