eur:
394.16
usd:
365.33
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Gőgös Zoltán: Óriási bűn a Balatont elzárni a közembertől

Törvénymódosítással akadályozná meg az MSZP, hogy Mészáros Lőrinc felvásárolja és beépítse a Balaton-parti kempingeket.

Egy négymilliárd forintot érő, öt hektáros balatonakali kemping 240 millió forintért kelt el, és utána bezárt, majd hasonló sorsra jutott egy másik, három hektáros tóparti szálláshely is - mondta sajtótájékoztatóján az MSZP elnök-helyettese. Gőgös Zoltán szocialista országgyűlési képviselő szerint a Balaton melletti kempingeket felvásárló Mészáros Lőrinc házakat akar építtetni ezeken a területeken.

„A Balaton elzárni a közembertől – óriási bűn. A Balaton nem erre való.

Ahogy Európa tavainál, elképzelhetetlen, hogy ne lehessen körbejárni, hogy ne a közösség érdekeit szolgálja.”

Az ellenzéki politikus törvénymódosítási javaslatot nyújtott be a Balaton-parti kempingek felvásárlásának és bezárásának megakadályozása érdekében.

„A Balaton-törvény módosítása arról szólna, hogy bármikor korábban és mai napon kempingként, illetve strandként üzemeltetett területeken csak a funkciónak megfelelő beruházásokat lehessen végrehajtani. Továbbra is be lehet építeni 15 százalékig, de az legyen étterem, vizesblokk, szálláshely. Most is vannak mobilházak, ami nagyon kedvelt dolog. A Fidesznek most színt kell vallania. A törvényjavaslatot benyújtottuk, a hatálya január 1-je lenne. Egy gombnyomással, akár a rendkívüli ülésnapon, ha hajlandóak lennének bejönni, meg lehetne szavazni.”

Az MSZP azt is tudni szeretné, miért kellett egy harmadik kikötőt is építeni a balatonkenesei honvéd üdülőben, ahol Áder János köztársasági elnök is meg szokott pihenni - tette hozzá Gőgös Zoltán országgyűlési képviselő, az ellenzéki párt elnök-helyettese.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 28. 21:46
×
×
×
×